Ondernemingsplanwedstrijd New Venture

Ondernemingsplanwedstrijd New Venture van Stichting New Venture

Door: Stichting New Venture  27-11-2006
Trefwoorden: Innovatie, Ondernemerschap

Het programma wordt geopend door Robbert de Galan, directeur MKB & Particulier ING Bank district Zuid-Holland. Dagvoorzitter Grace Boldewijn, managing director van Bocari Engineering BV, gaat in gesprek met oud-deelnemers Bas Greiner en Gilbert Curtessi van Happy Shrimps, de eerste garnalenkwekerij op Nederlandse bodem. Joris Wiersinga die vanuit McKinsey&Company Happy Shrimps heeft gecoacht bij het schrijven van het ondernemingsplan zal zijn ervaringen met het publiek delen. Jurylid Paul van Binsbergen geeft aan waar juryleden op letten bij het beoordelen van haalbaarheidsstudies. Uiteindelijk zal Raymond Spanjar, medeoprichter en directeur van Hyves.nl, de tien winnende teams bekend maken en hen een cheque van 500 euro overhandigen.

Er zijn drie New Venture rondes (de ideeomschrijving, de haalbaarheidsstudie en het ondernemingsplan) en elke ronde wordt afgesloten met een prijsuitreiking. De prijsuitreikingen vormen een unieke kans voor deelnemers om in contact te komen met ervaringsdeskundigen en met elkaar. Daarnaast biedt het een uitgelezen netwerkgelegenheid voor investeerders, coaches en consultants uit de sponsorbedrijven, universiteitscoördinatoren, oud-deelnemers en een aantal prominente sprekers.

New Venture is een stichting die innovatief ondernemerschap stimuleert en daarom kosteloze begeleiding biedt bij het schrijven van een gestructureerd ondernemingsplan door middel van professionele feedback door een jury (investeerders), coaching, specialistische consulting, toegang tot seminars en een handboek voor ondernemers geschreven door McKinsey&Company. Bovendien betekent New Venture toegang tot een groot netwerk binnen het bedrijfsleven, de academische wereld, de overheid en andere ondernemers.

Stichting New Venture is een initiatief van McKinsey&Company en wordt georganiseerd door de Baak, Management Centrum VNO-NCW.

Trefwoorden: Innovatie, Ondernemerschap