Nieuwe TANDBERG Content Server vergroot het bereik van video-opnames

Nieuwe TANDBERG Content Server vergroot het bereik van video-opnames van Tandberg

Door: Tandberg  18-04-2008
Trefwoorden: Visuele Communicatie, Videoconferencing, Videoconferentie

Gebruikers kunnen met een willekeurig H.323 videoconferencing endpoint een koppeling maken met de Content Server en een video-opname maken. De TANDBERG Content Server kan gelijktijdig maximaal vijf van deze opnames beheren, inclusief additionele content zoals presentaties, documenten en DVD’s.
De vernieuwde bibliotheek werkt met thumbnails, waardoor de content makkelijk terug te vinden is. De videoconferencing content kan vervolgens via de voornaamste mediaspelers worden afgespeeld, zoals Microsoft Windows Media, QuickTime en RealPlayer. Daarnaast kan de content gedownload worden naar draagbare mediaspelers, zoals de iPod en Zune.

Dankzij de Application Programming Interface (API) kan de Content Server worden ingezet bij applicaties van een derde partij. Zo is het mogelijk videocontent te plaatsen op een website of direct te integreren in applicaties, zoals Microsoft Office SharePoint Server, IBM WebSphere, het Media Management Systeem van Accordent en populaire podcast applicaties. Dit biedt organisaties de mogelijkheid belangrijke informatie te delen met een groter publiek.

De TANDBERG Content Server omvat:
- de mogelijkheid om content op te nemen met ieder videoconferencingsysteem dat gebruik maakt van de H.323 of de SIP-standaard;
- ondersteuning voor high-definition en grootformaat video;
- nieuwe functionaliteiten voor vereenvoudigde opmaak, opslag en het terugvinden van content.

Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG: “Organisaties hebben tegenwoordig te maken met geografisch verspreide medewerkers en dus ook met verschillende tijdszones. Deze medewerkers willen content maken en informatie tot zich nemen op momenten dat het hen het beste uitkomt. Of het nu gaat om een college, training of een presentatie van de CEO, organisaties hebben met de TCS de zekerheid dat de informatie de hele organisatie bereikt.”

De nieuwe versie van de TANDBERG Content Server is vanaf 21 januari 2008 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op http://www.tandberg.com/products/streaming_archiving.jsp  

------------------------
Noot voor de redactie: Bijgevoegd vindt u een afbeelding van de TANDBERG Content Server bibliotheek. Voor meer of andere afbeeldingen kunt u contact opnemen met Purdey Horbach, tel. 035-5435494 of [email protected]

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.  

Voor meer informatie:
Voice-pr
Purdey Horbach
Tel. 035-5435494 / 06-2157461
E-mail: [email protected]

###

TANDBERG is a registered trademark in the U.S. and certain other countries. All other trademarks are property of their respective owners.

Trefwoorden: Content Server, Videoconferencing, Videoconferentie, Visuele Communicatie,