TANDBERG en Barco introduceren nieuwe high-definition video-oplossing voor visueel samenwerken

TANDBERG en Barco introduceren nieuwe high-definition video-oplossing voor visueel samenwerken van Tandberg

Door: Tandberg  01-07-2008
Trefwoorden: Videoconferencing, Tandberg, Barco

Ultra high-definition 1080p video zorgt voor verbeterde samenwerking tussen organisaties die complexe data delen

Amsterdam, 1 juli 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, en Barco, wereldwijd actief in het ontwerpen en ontwikkelen van visualisatieproducten, kondigen hun eerste gezamenlijk ontwikkelde product aan. Het betreft een oplossing voor telecollaboratie met 1080p high-definition video. Het grote scherm stelt organisaties in staat om visueel samen te werken en complexe gegevensbronnen real time te analyseren.

Organisaties die grote hoeveelheden gegevens in detail onderzoeken en in real time vanaf verschillende locaties met elkaar samenwerken, zoals overheden, olie- en gasmaatschappijen en bedrijven uit de automotivesector, profiteren van de integratie van de multiwindowing display systemen van Barco in combinatie met de high-definition video-oplossingen van TANDBERG. Teams op verschillende locaties kunnen nu tegelijkertijd de situatie via video bekijken en hier onmiddellijk op reageren. Experts van buitenaf kunnen gemakkelijk worden ingezet voor live analyse en discussie via een algemene interface vanaf elk op standaarden gebaseerd videosysteem.

“Besluitvormingsprocessen worden steeds complexer, aangezien steeds meer experts hun input geven en er steeds meer data is”, aldus Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “Samen met Barco wil TANDBERG de samenwerking binnen de organisaties met verschillende locaties die gezamenlijk complexe data delen en onderzoeken vereenvoudigen. Deze ‘samenwerking zonder grenzen’ stelt hen in staat sneller en betere beslissingen te nemen.”

In deze oplossing voor telecollaboratie kunnen verschillende desktop- en softwaretoepassingen, zoals SAP, geïntegreerd worden met telepresence om zo een totaaloverzicht van de situatie te krijgen. De flexibiliteit om schermen met complexe informatie en rich media groter of kleiner te maken, stelt experts in staat zich te focussen op een specifiek scenario.

“Als leiders op de markt voor visuele technologie zijn wij ervan overtuigd dat Barco’s Windows desktop integratie de besluitvorming en samenwerking tussen teams op verschillende locaties veel gebruiksvriendelijker maakt”, aldus Michel Vandeplas, President van Barco’s Presentatie en Simulatie divisie. “Door de ultra high-definition 1080p video van TANDBERG kunnen teamleden hun collega’s op andere locaties zien alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden en hebben zij direct en gemakkelijk toegang tot alle data die zij willen bespreken.”

De nieuwe oplossing bevat standaard de TANDBERG C90 Telepresence engine en high-definition camera’s, die geïntegreerd zijn in Barco’s gebruiksvriendelijke XDS Control Center software. Deze multi-window software draait op een brede waaier van platformen van Barco, zoals LCD-panelen, projectoren en single- en multi-channel projectiesystemen. Het meest recente en indrukwekkende systeem is de XDC-3000, een visualisatiesysteem van tien megapixels met een enkelvoudige projector. Dit systeem stelt gebruikers in staat gegevens uit verschillende bronnen gelijktijdig te visualiseren in hun oorspronkelijke resolutie.

Het systeem is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2008.

------------------------
Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd. In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.  

TANDBERG is a trademark or registered trademark in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Charlene Cloo
Tel. 035-5435494 / 06-2157461
E-mail: [email protected]  

Trefwoorden: Barco, Tandberg, Videobellen, Videoconferencing, Video-oplossing