TANDBERG ondersteunt Microsoft unified communications platform

TANDBERG ondersteunt Microsoft unified communications platform van Tandberg

Door: Tandberg  18-04-2008
Trefwoorden: Microsoft, Visuele Communicatie, Videoconferencing

De TANDBERG MXP endpoints kunnen direct aangemeld worden bij de Communications Server 2007, waarna deze in de contactlijst worden opgenomen. Door simpelweg te klikken op een contactpersoon uit de lijst, worden gebruikers visueel verbonden met de geregistreerde TANDBERG MXP endpoints. Dit alles is mogelijk na een simpele software-upgrade. Tevens halen gebruikers voordeel uit de single user identity functionaliteit van de Microsoft Office Communications Server. Het systeem houdt namelijk rekening met de locatie waarop gebruikers zijn ingelogd. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld een videogesprek op kantoor voeren via het high-definition (HD) desktopsysteem of onderweg op een laptop met webcam.

Ook de TANDBERG Codian MCU 4500 Series ondersteunt de Microsoft Office Communications Server 2007 door contactpersonen uit een multipoint videoconferentie direct op te nemen in de contactlijst. Hierdoor kunnen gebruikers van Office Communicator 2007 een videogesprek opzetten met ieder ander standaard videoconferencingsysteem. De deelnemers aan het multipoint videogesprek ontvangen continu HD-kwaliteit.

“TANDBERG en Microsoft delen de visie over een compleet geïntegreerde communicatieomgeving voor organisaties”, aldus Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “TANDBERG legt zich in de toekomst blijvend toe op het ontwikkelen van videoconferencingsystemen die passen in de unified communications omgeving van organisaties. Dit is de eerste van vele geplande ontwikkelingen.”

De software-upgrade is per direct beschikbaar en is gratis voor relaties met een onderhoudscontract.
------------------------
Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Charlene Cloo
Tel. 035-5435494 / 06-2157461
E-mail: [email protected]  

###

TANDBERG is a registered trademark in the U.S. and certain other countries. All other trademarks are property of their respective owners.

Trefwoorden: Microsoft, Tandberg, Videoconference, Videoconferencing, Visuele Communicatie