TANDBERG optimaliseert Telepresence-ervaring

TANDBERG optimaliseert Telepresence-ervaring van Tandberg

Door: Tandberg  01-10-2008
Trefwoorden: Videoconferencing, Tandberg, Telepresence

Nieuwe T3, Telepresence Server en dienstenaanbod zorgen voor hoogste kwaliteit telepresence

Amsterdam, 1 oktober 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, introduceert TANDBERG Total Telepresence. Dit omvat het nieuwe TANDBERG T3 systeem, gecombineerd met de nieuwe Telepresence Server en een nieuw aanbod van diensten. Gezamenlijk realiseren zij een nieuwe telepresence-ervaring, waarbij design, kwaliteit en service voorop staan. Deze ervaring zorgt ervoor dat managementleden op verschillende locaties zich gevoelsmatig in één vergaderruimte bevinden, waardoor beslissingen sneller worden genomen. De T3 kan gemakkelijk worden verbonden met alle standaard systemen voor videoconferencing, zodat experts, leveranciers en medewerkers gemakkelijk uitgenodigd kunnen worden voor deelname aan een telepresencevergadering.

TANDBERG T3
De TANDBERG Telepresence T3 combineert innovatieve technologie met design. Dankzij de HD-kwaliteit (1080p), grote HD-schermen en de PrecisionHD 1080p camera’s - gepositioneerd op ooghoogte voor direct oogcontact - hebben de deelnemers het gevoel daadwerkelijk tegenover elkaar te zitten. Daarnaast beschikt de T3 over geïntegreerde touch-screens voor bijvoorbeeld het delen van presentaties. Full-duplex audio en het beste breedband stereogeluid zorgen voor perfecte geluidskwaliteit. Het ontwikkelteam, inclusief een sociaal antropoloog, heeft in samenwerking met klantgroepen diverse designs, kleuren en inrichtingen geëvalueerd. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke telepresencesuite, waarbij de blauwe achtergrond en speciale kamerverlichting zorgen voor een natuurlijke weergave van de deelnemers. Houten muren, aluminium en glas zorgen voor een exclusieve afwerking en uitstraling.

Telepresence Server
Dankzij de unieke transcoding technologie van de TANDBERG Telepresence Server kunnen alle standaard videoconferencingsystemen, ongeacht netwerkcapaciteit of bandbreedte, worden verbonden met een telepresencesysteem. Het samenvoegen van de verschillende soorten endpoints heeft geen consequenties voor de kwaliteit. Deelnemers aan een telepresencevergadering kunnen kiezen uit vijf verschillende layouts voor de indeling van hun schermen. Indien andere standaard systemen aan de telepresencevergadering worden toegevoegd, bepaalt de Telepresence Server automatisch de beste modus voor het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit.

TANDBERG Total Service
De diensten uit het TANDBERG Total Service portfolio worden geleverd door een partnernetwerk van gecertificeerde mensen, processen en apparatuur. Het portfolio bestaat uit verschillende diensten voor het managen van videovergaderingen, van de juiste technologie tot aan netwerkverbinding en het beheer van de videovergadering. Gecertificeerde managed service partners garanderen service performance en continuïteit voor, tijdens en na een videovergadering.

Het uitgebreide certificeringprogramma van TANDBERG eist dat service providers wereldwijd videodiensten kunnen beheren of hosten vanuit gespecialiseerde Video Network Operation Centers (VNOC). Daarnaast zorgen zij onder andere voor web- en telefoonreserveringen, continue helpdesksupport en het proactief testen en monitoren voor, tijdens en na videovergaderingen. De certificering garandeert klanten IP en ISDN gateway diensten, universele bridging, event recording en streaming en ad hoc VNOC services. Diverse partners zijn inmiddels gestart met het certificeringprogramma en worden later dit jaar bekend gemaakt.

Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG: “Met dit portfolio voor Total Telepresence, verhogen wij de lat voor telepresence. We bouwen voort op onze lange geschiedenis van innovatie en verbeteren de telepresence-ervaring, dankzij technologie en design. De nieuwe producten en diensten verhogen het gevoel van persoonlijke interactie tijdens een videovergadering. Dit is absoluut de nieuwe manier van werken.”

TANDBERG Total Telepresence omvat een complete serie producten en diensten, te weten de TANDBERG Telepresence T3, TANDBERG Telepresence T1, TANDBERG Personal Telepresence 1700, TANDBERG Codec C90, TANDBERG Telepresence Server en de TANDBERG Total Service. Meer informatie over deze producten en diensten is te vinden op www.tandberg.com.

------------------------
Noot voor de redactie: Bijgevoegd vindt u hoge resolutie afbeeldingen van de TANDBERG Telepresence T3. Voor meer afbeeldingen kunt u contact opnemen met Charlene Cloo, [email protected] of telefoon 035 – 543 54 94.

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.  

TANDBERG is a trademark or registered trademark in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Charlene Cloo
Tel. 035-5435494 / 06-467 104 98
E-mail: [email protected]  


Trefwoorden: Tandberg, Tandberg Total Service, Telepresence, Telepresence Server, Videoconferencing,