TANDBERG verkoopt tienduizend personal telepresence units

TANDBERG verkoopt tienduizend personal telepresence units van Tandberg

Door: Tandberg  22-05-2008
Trefwoorden: Videoconferencing, Tandberg, Videobellen

TNT, de grootste post- en expressdiensten leverancier van Europa heeft de tienduizendste TANDBERG unit gekocht. TANDBERG reseller Talk & Vision was de trotse verkoper. Deze aankoop ondersteunt het ‘Planet Me’ programma van TNT, dat is gestart om de bijdrage van de onderneming aan klimaatverandering drastisch terug te brengen. De installatie van telepresence systemen zorgt ervoor dat TNT visuele communicatie kan inzetten om samenwerking en contacten makkelijker te maken zonder CO2 uitstoot te veroorzaken door zakenreizen. Met de inzet van deze systemen is TNT van plan om haar CO2 uitstoot veroorzaakt door zakenreizen met twintig procent te verminderen.

“Video is een integraal onderdeel van onze aanpak om schadelijke uitstoot te reduceren”, aldus Peter Bakker, CEO van TNT. “Onze doelstelling is om ons aandeel hierin in 2008 met twintig procent te laten afnemen door mensen online te laten vergaderen in plaats van ze te verplaatsen.”

Martijn Blokland van Talk & Vision, reseller van TANDBERG: “Na installatie van een scala aan TANDBERG systemen bij TNT, zijn we verheugd dat we hier ook het tienduizendste systeem hebben neergezet. Het Planet Me programma van TNT is een uitstekend voorbeeld dat videoconferencing niet alleen bijdraagt aan een efficiëntere bedrijfsvoering, maar vooral ook aan een daadwerkelijk betere wereld.”

In het derde kwartaal van 2006 was TANDBERG de eerste onderneming die een personal telepresence unit verkocht met levensechte high-definition camera waarmee meetings vanaf de desktop met klanten en collega’s op grote afstand, ervaren werden als een face-to-face afspraak.

“We staan aan het begin van de opmars van personalisatie van videogebruik waarin werknemers vanaf de desktop op deze wijze overleggen en vergaderen”, aldus Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “Steeds vaker integreren ondernemingen video in hun dagelijkse communicatie, zowel om de productiviteit te verbeteren als vanwege de doelstellingen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Analiste Melanie Turek van Frost &Sullivan voegt hier aan toe: “Video is een fantastisch hulpmiddel, vooral nu high-definition systemen een echt ‘hé, daar ben je!’ gevoel oproepen. Personal executive systemen bieden daarentegen nu vergelijkbare kwaliteit voor meer persoonlijke toepassingen tegen een veel lagere prijs. Als bedrijven steeds virtueler worden, met een groot aantal medewerkers die vanuit huis of andere locaties werken, kunnen ze er niet meer vanuit gaan dat medewerkers altijd makkelijk een specifieke videoruimte kunnen benutten. Dan hebben ze toegang nodig vanaf hun eigen desktop.”

De 1700 MXP heeft CD-kwaliteit audio, een geïntegreerde HD camera en een 20” flat-screen monitor die naadloos switcht tussen pc-content en haarscherpe HD video calls voor ongeëvenaarde interactie en samenwerking binnen de volledige organisatie. Meer informatie over TANDBERG’s telepresence oplossingen is te vinden op: http://www.tandberg.com/products/telepresence.jsp

------------------------
Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming € 11 miljard en het bedrijfsresultaat € 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden. Voor meer informatie: www.tnt.nl.

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.

TANDBERG is a trademark or registered trademark in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Charlene Cloo
Tel. 035-5435494 / 06-2157461
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Personal Telepresence, Tandberg, Videobellen, Videoconferencing,