Videoconferencing tijdens Olympische Spelen 2008 haalt Peking naar Nederland

Videoconferencing tijdens Olympische Spelen 2008 haalt Peking naar Nederland van Tandberg

Door: Tandberg  08-08-2008
Trefwoorden: Olympische Spelen, Videoconferencing, Tandberg

TANDBERG-systemen zorgen voor face-to-face communicatie met atleten, familie en vrienden

Amsterdam, 8 augustus 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, installeert in samenwerking met het NOC*NSF en het Holland Heineken House systemen voor videoconferencing op diverse locaties in Nederland en China. Dankzij deze systemen kunnen atleten direct face-to-face contact opnemen met collega-atleten op andere locaties en vrienden en familie in Nederland. Daarnaast wordt videocommunicatie ingezet om in geval van calamiteiten sneller beslissingen te kunnen nemen.

TANDBERG heeft de systemen op vier verschillende locaties in Nederland en China geïnstalleerd. In Nederland zijn dit het Olympisch Stadion in Amsterdam en het hoofdkantoor van het NOC*NSF in Papendal. In China worden de systemen geplaatst in Hong Kong -omdat daar de hippische onderdelen plaatsvinden- en het Holland Heineken House in Peking. Alle systemen worden via het internet met elkaar verbonden, waardoor eventuele uitbreiding met andere locaties eenvoudig op te zetten is.

Marco Antonietti, senior marketing manager bij het NOC*NSF: “De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats op verschillende locaties in China. Hierdoor is het Olympisch team opgedeeld. Videoconferencing is een fantastisch medium om het teamgevoel, ondanks de grote afstanden, te behouden door de mogelijkheid om succes en nieuws onderling te delen. Voorheen was dit niet mogelijk. Daarnaast zet het NOC*NSF videoconferencing in om snel beslissingen te nemen en hebben atleten de mogelijkheid de TANDBERG-systemen te gebruiken voor face-to-face contact met het thuisfront, bijvoorbeeld om de gewonnen medaille te vieren.”

Erik Swart, country manager Nederland bij TANDBERG over de samenwerking: “Door het gebruik van de TANDBERG producten, hebben we een netwerk gecreëerd tussen Nederland en China, dat de beste kwaliteit video en audio garandeert. Hierdoor kunnen atleten optimaal gebruik maken van onze systemen en de ruim 11.000 kilometer overbruggen om zo familie en vrienden te ‘ontmoeten’. Met de samenwerking willen wij ons steentje bijdragen om het verblijf van de Nederlandse atleten zo prettig mogelijk te maken en het teamgevoel onderling te optimaliseren. Bovendien is de inzet van videoconferencing tijdens de Olympische spelen voor ons de uitgelezen kans om de uitgebreide mogelijkheden van videoconferencing te illustreren.”
------------------------

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.  

TANDBERG is a trademark or registered trademark in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Charlene Cloo
Tel. 035-5435494 / 06-2157461
E-mail: tandberg@voice-pr.nl  

Trefwoorden: Olympische Spelen, Tandberg, Videoconferencing