Culinair genot in Tokyo: bijzonder, luxe of juist goedkoop!

Culinair genot in Tokyo: bijzonder, luxe of juist goedkoop! van TAO Japan Specialist

Door: TAO Japan Specialist  12-03-2008

Opzienbarend aantal Michelin-sterren voor Tokyo
Dit voorjaar is de allereerste Michelin-gids voor Tokyo uitgebracht. Hierin is te lezen dat in de stad Tokyo en haar buitenwijken maar liefst 191 Michelinsterren te vinden zijn. Dit aantal is ongekend hoog. Ter vergelijking: Parijs heeft er 64 en New York zelfs maar 42. De Japanse keuken is buitengewoon gevarieerd en is gebaseerd op perfectie en uitgebalanceerde smaak.

Eindeloze variatie en keuze
Er zijn meer dan een dozijn verschillende types Japanse restaurants en nog ontelbaar veel regionale specialiteiten. Een groot deel van wat reizigers in Japan eten zal compleet nieuw voor ze zijn. Het gaat zelfs zo ver dat Japanners zelf soms niet eens weten wat ze eten, zoveel variatie en keuze is er. Er geldt maar 1 regel en die is: geniet ervan.

Izakaya-gelegenheden onder het spoor in Tokyo
Bekende izakaya (simpele eet- en drinkgelegenheden) zijn te vinden onder het spoor van Tokyo’s Yurakucho-station bij Yurakucho’s Yakitori Alley. In de zomer kan men hier heerlijk op krukjes buiten eten en drinken. Er wordt vooral sake en bier gedronken en daarbij eet men de bekende yakitori (spiesjes met allerlei vlees, vis en groenten).
In Tokyo kunnen reizigers ook zeer voordelig allerlei culturele gerechten meenemen. Er zijn talloze gelegenheden waar zowel Japanse als internationale gerechten te vinden zijn. Deze laatste variëren van taco’s tot falafel. De ‘take away’ kost over het algemeen nooit meer dan 1000 yen (€6,30) voor een complete maaltijd.

Robatayaki-restaurants: terug naar het oude Japan
Een ander voorbeeld van soorten restaurants zijn Robatayaki-restaurants. In dit soort restaurants werken de koks uitsluitend met de houtskoolgrill. Tijdens een diner in deze restaurants kijkt u terug naar vroeger, toen de Japanners nog uitsluitend op open vuur kookten. Een van de bekendste restaurants op dit gebied is Inakaya in Tokyo. Reizigers die hier dineren zitten aan de bar met tegenover zich twee koks en tussen hen in letterlijke bergen met eten. Dit eten bestaat bijvoorbeeld uit mini-krabbetjes, inktvis en een grote variatie aan groenten en vlees. De menu’s hangen aan de wand of liggen bij de zitplaats. Over het algemeen werkt het echter zo dat men gewoon wijst naar het eten dat ze bereid willen hebben. Kijk dan ook uit dat achteraf de prijs niet tegen gaat vallen.

Over het algemeen is er dus veel om rekening mee te houden in Japan. Tijdens de reis-info-middag van TAO Japanspecialist wordt een informatieve presentatie met mooie beelden gegeven waardoor u een goede indruk krijgt van Japan. De eerstvolgende reis-info-middag vindt plaats op 25 april.

Reis-info-middag Japan
Website: www.japan.nl
Datum: vrijdag 25 april
Tijd: 15:00 - 18:00
Plaats: Amsterdam Centrum (na aanmelding wordt een uitnodiging met de juiste route/locatie-informatie verzonden).
Aanmelding: Mail volledige adresgegevens naar info@japan.nl of bel TAO (Drs. Leydy Lübbers) op nummer 020-6235067. De brochure en het inschrijfformulier worden dan per post opgestuurd.
Contactpersoon: Drs. Leydy Lübbers


Contact TAO Japan Specialist

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share