Masterclass 'Etiquette, Communicatie en Zaken doen met Japan' – 28 okt. 2008

Masterclass 'Etiquette, Communicatie en Zaken doen met Japan' – 28 okt. 2008 van TAO Japan Specialist

Door: TAO Japan Specialist  24-01-2008
Trefwoorden: Training, Etiquette, Succesvol Zakendoen

Business etiquette: zaken doen in Japan luistert heel nauw.

Gaat u voor zaken naar Japan? Let dan goed op! De Japanse cultuur heeft een totaal andere kijk op waarden en normen tijdens het zaken doen. TAO Japanspecialist organiseert 19 juni 2008 een masterclass in succesvolle communicatie in Japan.

Do’s en dont’s
Japan kijkt anders aan tegen de westerse gewoontes dan wij. Om te zorgen dat u niet respectloos overkomt, is het handig de do’s en dont’s in acht te nemen. Voorbeelden hiervan zijn er genoeg. Zo is het normaal dat de man eenstemmige pakken draagt en dus geen combinaties. Ook stropdassen zijn een ware cultuur in Japan en moeten dus in dezelfde rustige kleur gehouden worden. Een ander voorbeeld vindt u in visitekaartjes. Heeft u een Japanse vertaling laten maken? Alsnog geeft u het kaartje met de Engelse zijde naar boven. Doet u dit niet, dan komt het over alsof u denkt dat uw zakenpartner gebrekkig Engels kan.

Lost in translation
Situaties als bovenstaand zijn zomaar wat voorbeelden van punten waar het mis kan gaan. Zo zijn er op alle gebieden wel misverstanden te vinden. Of het nou gaat om uw schoenen, het visitekaartje, de begroetingsrituelen of de tafelmanieren, er zijn altijd significante verschillen met het Westen te noemen.

Zakelijke etiquette en Japanse cultuur proeven
Ook bij het proeven van de Japanse cultuur wordt gecommuniceerd.
Er kunnen verwarringen en verwachtingen in communicatie tijdens een bar- of restaurantbezoek ontstaan waar een westerling zich geen raad mee weet. Alles is anders maar een Japanner is heel opmerkzaam, echter hij zal hier niets van laten merken. Daarom wordt tijdens de masterclass ook aandacht besteed aan informele communicatie met Japanners.

Programma
De Masterclass ‘Succesvolle communicatie met Japan’ bevat in ieder geval de volgende onderdelen:
- Zakelijke etiquette
- Do’s & Dont’s in Japan
- Cultuurverschillen
- 400 jaar relatie Nederland-Japan
- De juiste businesscard als optimale introductie
- Japanse thee-proeverij
De masterclass wordt afgesloten met een heerlijk traditioneel Japans buffet.

Informatie
De eerstvolgende datum van de masterclass is op dinsdag 28 oktober 2008 van 16:00 tot 20:00 in Amsterdam. Voor meer informatie: www.japan.nl, of bel: 020-623 50 67 en vraag naar drs. Leydy Lübbers. U kunt ons ook via e-mail bereiken: [email protected].

Trefwoorden: Etiquette, Succesvol Zakendoen, Training

Contact TAO Japan Specialist

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share