Tokyo, de culinaire hoofdstad van de wereld.

Tokyo, de culinaire hoofdstad van de wereld. van TAO Japan Specialist

Door: TAO Japan Specialist  03-12-2008
Trefwoorden: Reizen, Sushi, Tuinen

De directeur van de Michelingids, Jean-Luc Naret, noemde dat Tokyo een dusdanige selectie aan restaurants heeft waar de hele wereld jaloers op mag zijn. Meer dan 60% van deze restaurant hebben een Japanse keuken, de rest zijn vooral Franse restaurants.

Mr. Jiro Ono, de 83-jaar oude Sushi chef (uit Niigata van zijn restaurant in de Ginza wijk van Tokyo) was erg blij met de Michelin sterren.

Michelin heeft het aantal inspecteurs die annoniem onderzoek doen naar de kwaliteit van voedsel en serviceverlening in restaurants uitgebreid. Nu zijn er 1 Europese en 5 Japanse inspecteurs.

Michelin heeft totaal in Tokyo 227 sterren uitgedeeld. Hieronder 9 x 3-sterren restaurants, 36 x 2-sterren restaurants en 128 x 1-sterren restaurants.

In het algemeen zijn prijzen van eten in Japan vaak 50% goedkoper dan in Nederland. U eet dus heel goed en gezond in lokale Japanse restaurants voor ronde 10-20 euro p.p. Meer informatie over reizen, lekker en goedkoop eten in Japan krijgt u door deelname aan de Reis-Info-Middag 2009 van TAO Japan Specialist. De data voor voorjaar 2009 zijn:
16 januari
20 februari
20 maart.

Aanmelding uitsluitend schriftelijk via het aanmeldingsformulier in de brochure/nieuwsbrief.
De brochure/nieuwsbrief op te vragen door te bellen met 020-6235067 of uw naam, straat, postcode en plaats gegevens te mailen naar [email protected]
Voor nadere informatie zie ook: www.japan.nl

Trefwoorden: Geisha, Kyoto, Lekker Eten, Michelin Sterren Restaurant, Reis, Reizen, Ryokan, Samoerai, Sushi, Tempel, Tokio, Tuinen,

Contact TAO Japan Specialist

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share