verkiezing: wat is uw grootste taalergernis?

verkiezing: wat is uw grootste taalergernis? van Tekstridder

Door: Tekstridder  27-08-2008
Trefwoorden: Onderwijs, Tekst, Taal

De stemronde van de vaagtaal-verkiezing 2008 is gestart. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op één van de vijftig genomineerde taalergernissen. De vaagtaal-verkiezing 2008 is voor iedereen die af wil van onduidelijke, dubbelzinnige, misleidende, overbodige en storende taal.

In de afgelopen maanden hebben honderden enthousiaste taalgebruikers hun allerergste taalergernissen ingestuurd. Uit deze inzendingen heeft een groep tekstdeskundigen vijftig woorden en uitdrukkingen genomineerd. Tot 1 november 2008 kan iedereen via www.vaagtaal.nl stemmen op één van deze vijftig woorden en uitdrukkingen. De uitslag van de vaagtaal-verkiezing is op vrijdag 14 november 2008. Het winnende woord of de winnende uitdrukking krijgt de titel vaagste vaagtaal van 2008.

Vaagtaal
Bent u het ook zat dat uw baas…

de noodklok luidt over de competenties van de afdeling customer relations, welke nochtans duurzaam beleidsresistent blijken te zijn, alsmede een struikelblok vormen ten aanzien van het concretiseren van de doeltargets?

Vecht dan mee tegen vaagtaal. Vaagtaal is het gebruik van woorden en uitdrukkingen die onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend, overbodig of storend zijn. Veel schrijvers van zakelijke teksten lijden aan vaagtaal en besmetten andere schrijvers via hun teksten; vaagtaal is namelijk een loa, een door lezen overdraagbare aandoening. Tekstsoorten die vaak vol staan met vaagtaal zijn beleidsbabbels, managementspeak, personeelspraat, ambtenaritis, nieuwsgeneuzel, onderwijslingo, zorggezemel en reclamegereutel. Kijk voor meer informatie over vaagtaal op www.vaagtaal.nl.

De vaagtaal-verkiezing is een initiatief van tekstridder (www.tekstridder.nl). Het doel van de vaagtaal-verkiezing is schrijvers op een leerzame én leuke manier duidelijk te maken hoe teksten verbeterd kunnen worden en hoe teksten op lezers overkomen.

Meer informatie
Tekstridder
Arjen Ligtvoet
06 2840 4923
info@vaagtaal.nl
www.vaagtaal.nl

Trefwoorden: Brief, Grammatica, Onderwijs, Schrijfstijl, Schrijven, Spelling, Stijl, Taal, Taalvaardigheid, Tekst, Woord, Woorden, Woordkeuze, Zakelijke Tekst,