Explore your Potential

Explore your Potential van The Project Network

Door: The Project Network  23-07-2007

Ben Saunders (1977) skiede solo naar de Noordpool. Tien weken reisde hij door het meest barre en levensbedreigende klimaat ter wereld. IJsberen en orka's, sneeuwstormen, extreme temperaturen, mist en onbetrouwbaar ijs. Elk ander mens zou deze constant aanwezige dreiging niet lang het hoofd kunnen bieden.

Voor Ben was het het begin van een nieuwe kijk op het leven en op zichzelf. Dat we als mens tot vele malen meer in staat zijn dan we denken. "We are only scratching the surface." Het hebben van een uitdaging rekt ons op, van binnen en van buiten. Ons verborgen potentieel en creativiteit tonen zich dan als vanzelf.

Zijn avontuur, dat hij met veel humor vertelt, toont hoe opmerkelijk veelzijdig wij zijn. Maar het roept ook de vraag op in hoeverre wij zelf uit het leven halen wat we willen. Als explorer is Ben op zoek naar wegen om meer van het menselijk potentieel aan te spreken. Na deze avond zul je anders in het leven staan.

Eerder sprak Ben voor Ted Conferences naast mensen als Bono, Jeff Bezos en Bill Clinton.

Ben Saunders
Ben Saunders is een lange afstandsskiër met meerdere records op zijn naam. Zo heeft hij drie Noordpool expedities uitgevoerd. Hij is de jongste persoon ooit die solo naar de Noordpool skiede en hij is houder van de langste solo reis in het Arctische gebied door een Brit. Sinds 2001 heeft Ben meer dan 2,500km geskied. Op dit moment bereidt hij zich voor op een expeditie naar Antarctica. Wanneer hij thuis is in Engeland houdt hij zich bezig met planning en training. Hij loopt marathons (2:55’) en fietst. Hij is zich nu aan het richten op het afleggen van triatlons.

Lezing Explorer of Human Potential
Op woensdagavond 21 november 2007 van 19.30 uur tot 22.00 uur geeft Ben Saunders in de Grote Aula van de VU in Amsterdam een lezing. De toegang bedraagt 50 euro en kaarten zijn te bestellen via www.theprojectnetwork.nl.

The Project Network
De lezing wordt georganiseerd door The Project Network. Dit is een platform voor sprekers en thema’s die, in de ogen van initiatiefnemer Jorrit Timmermans, op een positieve manier bijdragen aan de manier waarop wij naar de wereld kijken en in het leven staan.

Meer informatie
The Project Network
Jorrit Timmermans
T 020 62 42 542
E [email protected]
U www.theprojectnetwork.nl