ACCA KAPPA voor exclusieve Geuren, Herenverzorgingsproducten en Homefragrances

ACCA KAPPA voor exclusieve Geuren, Herenverzorgingsproducten en Homefragrances van The Scent Company

Door: The Scent Company  13-05-2008
Trefwoorden: life style

ACCA KAPPA

Italianen staan erom bekend dat zij hoge eisen stellen aan hun uiterlijk en hun persoonlijke verzorging. Daarnaast hebben zij een sterk gevoel voor schoonheid en kwaliteit. Iets wat we dagelijks terugzien, als het gaat om stijl en vormgeving, o.a. in hun mode(kleding en schoenen), hun auto’s en hun meubels. Bij die persoonlijke verzorging horen natuurlijk hoogwaardige en luxe verzorgingsproducten, zoals ACCA KAPPA.

In het midden van de negentiende eeuw ontdekte de jonge Pruisische handelaar Hermann Krüll tijdens zijn verblijf in Venetië en Savona, dat er een grote vraag was naar luxe artikelen om de veeleisende bewoners van het welvarende Venetië tevreden te kunnen stellen. Hij begon met de import van de fijnste parels en borstels uit het Verre Oosten. In 1869 richtte hij “H.Krüll & Co” op en vestigde zich in de stad Treviso, noordelijk van Venetië gelegen. Hij was een pionier, die in dit van oorsprong agrarisch gebied een fabriek opende. Hij startte met de productie van persoonlijke verzorgingsproducten, borstels en scheerkwasten onder de naam ACCA KAPPA. In korte tijd bouwde hij zijn bedrijf uit tot een van de toonaangevendste op zijn gebied. Vandaag is de provincie Treviso een van de welvarendste industriële gebieden van Italië en beroemd om onder andere zijn textielindustrie (Benneton groep, DSL55) en schoenen (Geox) en natuurlijk de steeds populairder wordende Prosecco wijnen.

Vandaag maakt het bedrijf nog steeds producten onder het historische ACCA KAPPA label (afgeleid van de letters H en K, zoals die in het Italiaans worden uitgesproken ). Het staat niet alleen voor de initialen van zijn oprichter Hermann Krüll, maar vooral voor eerlijk (Honest), vakmanschap (Craftwork) , uiterste toewijding en passie en dus synoniem voor het “Made in Italy” kwaliteitslabel.

TEO CABANEL

In 1893 is de Cabanel Company opgericht in Algiers, door een doctor en apotheker. Het bedrijf legt zich toe op het creeëren van colognes, voornamelijk extracten voor zakdoekjes en een aantal presticieuze colognes zoals: Demoiselle de Paris, Frina, Yasmine ..etc. Vanuit zijn eigen sinaasappel plantage, levert hij de ingrediënten voor de parfumindustrie.

Dankzij het groeiende succes vestigt Cabanel zich in 1908 in Parijs. The Duchess of Windsor, die hem ontdekt maakt hem direct tot haar favourite huisparfumeur en krijgt daardoor een brede bekendheid. Zijn exclusieve clientèle bestaat niet alleen uit bekenden maar ook pharmaceutische cooperaties en apothekers.

Téo Cabanel legt zich toe op het creeren van luxe parfums. “Onze klanten zullen een wereld van originele geuren ervaren in de voetstappen van de Franse parfum traditie”. Met Téo Cabanel zullen zij het concept van totale sophisticatie herontdekken. Daarom besteden we veel aandacht aan de producten om deze met de grootste zorg in de beste kwaliteiten te leveren. We staan voor de kwaliteit van onze geuren, de elegantie van de fles en verpakking: Téo Cabanel

CAMPOS de IBIZA

Al sinds 1981 ontwikkelt Campos de Ibiza exclusieve producten voor een groeiende en selectieve clientèle. Campos is meer dan een winkel en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een compleet concept. De winkel in Marina Botafoch is hierin een logische stap. Mede dankzij dit succes en de vraag vanuit het buitenland zijn de geuren van Campos de Ibiza ook in divers andere landen verkrijgbaar.

Op Ibiza zijn de producten bekend geworden door haar elegantie en tijdloosheid, het juweel van de Mediterranee. In korte tijd heeft de geurlijn zich ontwikkeld tot een klassieker, die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld, maar exclusiviteit blijft haar krachtigste wapen.

Het geheim van haar traditionele productie ligt in het gebruik van de beste ingrediënten van het eiland; rozen, mandarijn en ceder. Elk ingrediënt, gebruikt volgens de pure traditie, transformeert in een meesterwerk van verschillende geuren.

NOBILE 1942

“Ik heb een eenvoudige smaak, ik ben altijd tevreden met het beste”
Oscar Wilde

ROME 1942
Het was in Italië in 1942, aan de vooravond van de oorlog, dat hij besloot om zijn droom waar te maken. Umberto Nobile, die altijd agent was geweest in Rome voor de meest glorieuze parfummerken, wilde zijn passie volgen om zelf parfums te ontwikkelen. Het waren moeilijke tijden, waardoor het niet gemakkelijk was om parfums uit het buitenland te betrekken en sommige producenten, ook in Italië, hadden hun activiteiten stilgelegd. Italianen, ijdel als zij zijn, willen ook al gaat het slecht er goed en verzorgd uit blijven zien. Umberto volgde zijn gevoel en passie voor schoonheid, aangestoken door de traditie en de stijl in zijn familie .

Alles stond daar in het teken van schoonheid, doorgegeven van vader op zoon, getoond door de vrouwen in de familie met hun vastberaden wil en stijl. Een passie gedreven door intuïtie en met allure. Altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Nieuwsgierig naar andere culturen met hun zeden en gebruiken, maar ook getroffen door de schoonheid van kunst en de natuur.

Op die inspirerende wijze was Umberto Nobile bezig met het ontwikkelen van zijn producten, met het cultiveren van de traditie, zijn Italiaanse vakmanschap van parfumeur demonstrerend.

DETAILLE 1905

De Gravin van Presle was een van de eerste die aan het begin van de 20ste eeuw een auto kocht, door het ontbreken van een windscherm en de hoge snelheid, voelde zij het uitdrogende effect op haar huid.
Zij besprak deze zaak met een van haar vrienden, de apotheker Marcellin Berthelot, die een hydraterende lotion creëerde en zij noemde deze “BAUME Automobile”.
Dit was de start van een reeks hoogwaardige lichaamsverzorgende producten, ‘les Préparations de Beauté”, die ook door vrienden en bekenden van de Gravin werden gewaardeerd en al snel aan alle Europese hoven verkocht werd. Hiermee was het huis Detaille in 1905 opgericht en vernoemd naar de man van de Gravin, de broer van de bekende schilder Edouard Detaille.

ARCO True Grace Candles

ARCO is een Britse fabrikant van luxe en fijne kaarsen, opgericht in 1991 door Philippa Nolan en Roger Biles.
Alle kaarsen worden in Engeland geproduceerd en handmatig afgewerkt tot de hoogste kwaliteit. Als leverancier hebben zij de afgelopen jaren gefabriceerd voor o.a. Mulberry, Molton Brown en Calvin Klein.
In 2003 is het assortiment “As it should be” gelanceerd onder de naam True Grace. Voor de kaarsen hebben Philippa en Roger een speciale formule ontwikkeld om een schone en 100% natuurlijke wax te gebruiken. Het gaat om een mix afkomstig van soya en palm oil die in een gedecoreerd glas verkrijgbaar zijn.
Elke geurkaars produceert een heerlijke geur, die dankzij de 10% aan geur als een van de hoogste geldt in de geuren markt, en heeft een imposante brandtijd van 40 uur.

FRAPIN

De cognac van de familie Frapin behoort tot een van de oudste uit de streek de Charente, het gebied ten noorden van Bordeaux, waar de beste cognac vandaan komt. Sinds 1270, dus ruim 700 jaar, maakt Frapin hier zijn cognac. De familie heeft een rijke geschiedenis, niet alleen door het maken van een van de beste cognac, maar ook door zijn beroemde familieleden. Francois Rabalais, de beroemde schrijver uit de 15e eeuw, was een zoon van Antoine Rabalais en Catherine Frapin. In de 17e eeuw was een zekere Pierre Frapin de apotheker van Koning Lodewijk de 14e, die destijds ook het familiewapen aan Frapin toekende.

FARMACIA SS ANNUNZIATA

 

Voor meer informatie en aanvragen van producten:

ROB65 - -  - 0616 815237

Trefwoorden: life style