Hete zomer op Malta met Enrique Iglesias en N*E*R*D

Hete zomer op Malta met Enrique Iglesias en N*E*R*D van Tmc

Door: Tmc  22-05-2008
Trefwoorden: Malta, Mtv, Enrique

VIP reis MTV muziek fans krijgen de kans een een exclusieve VIP-reis voor twee personen te winnen. De gelukkige winnaars vliegen naar het Mediterrane eiland, verblijven twee nachten in een luxe hotel, wonen het Isle of MTV concert bij, krijgen toegang tot backstage en ontmoeten één van de acts. De camera’s van MTV leggen alle actie vast voor een één uur durende live-uitzending op MTV’s pan-Europese netwerk in september. Voor details: www.isleofmtv.com.

“We zien er naar uit om deze gigantische productie, een evenement met een geschiedenis van grootse optredens van topartiesten, gestalte te geven”, aldus OneRepublic frontman Ryan Tedder. Eerdere artiesten van het Isle of MTV waren Snoop Dogg, The Chemical Brothers, Shaggy, Garbage, The Black Eyed Peas, Jazzy Jeff, Gorillaz en Morcheeba. Malta Muziek Week Dr.Mario de Marco, de Maltese Parlementaire Secretaris voor Toerisme, maakte bekend dat het Isle of MTV Malta evenement de hekkensluiter zal zijn voor de eerste Malta Muziek Week die de Malta Tourist Authority organiseert om de komst van het Isle of MTV te vieren. De week start op 20 juni met optredens van locale en buitenlandse bands en DJ’s op verschillende ontmoetingsplaatsen op Malta en Gozo.

“De combinatie van de Malta Muziek Week en Isle of MTV Malta maken de Maltezer eilanden deze zomer tot een van de meest bruisende plaatsen in Europa”, aldus Dr. de Marco. The Kooks The Kooks’ 2006 ‘Inside In/Inside Out’ was een grote hit, waarvan zo’n twee miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht. Megasingels van de band waren: ‘She Moves In Her Own Way’, ‘You Don’t Love Me’, ‘Sofa Song’, ‘Eddie’s Gun’, ‘Ooh La’ en in het bijzonder ‘Naïve’ – waarna het album een geheel nieuw eigen leven ging leiden. Het kwartet gaf uitverkochte shows, niet alleen in thuisland Engeland, maar ook in de VS en over de gehele wereld. Hun tournee werd bekroond met een support-slot met de The Rolling Stones. The Kooks kwamen dit jaar terug met een nieuwe single ‘Always Where I Need to Be’ van hun tweede album, ‘Konk,’ dat uitkwam in april en binnenkwam op top-10 posities in de wereld: Engeland nr 1, Ierland nr 2, Duitsland nr 6, Oostenrijk nr 6, Nederland nr 7, Australië nr 8, Belgie nr 8, Zwitserland nr 9 en tot slot een waanzinnig USA-debut op nummer 41. OneRepublic Het album van OneRepublic, ‘Dreaming Out Loud,’ was een van de meest verwachtingsvolle albums van 2007. Hun eerste single, ‘Apologize,’ geremixed door super-producer Timbaland, was tien weken aaneengesloten een top-5 hit op the Billboard Hot 100 in de US. Dit nummer behield twee maanden lang zijn positie in de top 40 en er werden – wereldwijd - zes miljoen legale downloads verkocht. Het nummer behaalde de geschiedenisboeken als een van de meest gedraaide nummers op de radio: ruim 10.000 maal binnen één week. Ook de tweede single van de band, ‘Stop and Stare’, behaalde wereldwijd de hitlijsten. OneRepublic bereidt momenteel de derde single voor, ‘Say (All I need)’. N*E*R*D N*E*R*D publiceert zijn derde album, ‘Seeing Sounds,’ in juni. Het album is een knallende mix van van hip-hop beats en rock riffs, kabbelende ritmes en sprankelende soul. Hun eerste album, ‘In Search Of…,’ was een fantasierijke ontdekkingsreis naar identiteiten, terwijl het tweede album, ‘Fly Or Die,’ meer de grenzen zocht van de genres en het geluid dat de groep beïnvloedden.

‘Seeing Sounds’ brengt alles nu samen waardoor een geluid is ontstaan dat los staat van elke conventie en elk vooroordeel. Dit album is een uitvergroting van de stijl die Pharrell Williams, Chad Hugo en Shae tot culturele iconen maakte. Enrique Iglesias Enrique Iglesias keert na de prijzende recensies van zijn optreden vorig jaar terug naar Isle of MTV Malta. De in Madrid geboren en in Miami opgegroeide zanger heeft meer dan veertig miljoen albums verkocht in minder dan tien jaar en is hard op weg een van de meest succesvolle artiesten ooit te worden in de geschiedenis van de populaire muziek. De zanger werkte de afgelopen drie jaar aan zijn laatste album getiteld ‘Insomniac.’ “Isle of MTV Malta was vorig jaar een fabelachtig evenement en ik kijk ernaaruit mijn muziek te delen met Malta en de MTV-kijkers.”, aldus Iglesias. Lady GaGa Ook Lady GaGa treedt op. Op 22-jarige leeftijd maakte Lady GaGa furore in de New York’s Lower East Side club scene met het aanstekelijke dance-pop party nummer ‘Beautiful Dirty Rich’ en haar wilde, theatrale, vaak uitdagende kunstzinnige optredens. Ze schreef zelf de nummers voor haar huidige album ‘The Fame’: een opzwepende mix bestaande uit twee delen dance-pop, één deel electro-pop en één deel rock. Isle of MTV Isle of MTV is een van de hoogtepunten van MTV’s Europese Zomer Muziek Scene – één van de meest eclectische outdoor live-muziek events. Eerdere locaties van dit event waren Torre de Belém, Lissabon, Portugal (2002), Ile du Gaou, Six-Fours Les Plages, Frankrijk (2003), Tossa De Mar, Costa Brava, Spanje (2004), Piazza dell Unita’ d’Italia, Trieste, Italië (2005) en Floriana, Malta (2007). Driejarige samenwerking MTV en Malta In maart kondigde MTV Networks International een driejarige overeenkomst aan met de Maltezer regering om het succesvolle event op Malta te houden. De drie eilanden van Malta liggen in het hart van de Middellandse Zee en bieden een oneindige lijst van bijzondere ervaringen: struinen in de vele musea of de smalle straatjes van Mdina, de Drie Steden of de hoofdstad Valletta, zwemmen onder de sterrenhemel in de beroemde Blue Lagoon, duiken in de spectaculaire Blauwe Grot van Gozo, de hele nacht feesten in de vele nachtclubs, of eenvoudigweg chillen, oeverloos zonnestralen vangen en de wereld de wereld laten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie: Bob Seely, MTV Networks International, +44 207 478 6507, [email protected] Meer informatie Malta: www.visitmalta.com Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie, beeldmateriaal en persreizen kunt u contact opnemen met TMC: Ravianne van Vliet ([email protected]) of Mireille Kuijpers ([email protected]) Tel.+31 (0)20 6705 211

Trefwoorden: Enrique, Gaga, Kooks, Malta, Mtv,

Contact Tmc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share