Littekens door Acne? Waar of niet-waar

Door: Tooimprove Anti Jeugdpuistjes  07-05-2013
Trefwoorden: Acne Behandeling, Acne Middel, Anti Puistjes Middel,

Je hoort wel eens dat acne littekens kan veroorzaken. Klopt dit? En wat kun je doen om het ontstaan van littekens door acne tegen te gaan? Je leest het in dit blogartikel.

Door acne kunnen inderdaad littekens ontstaan. Wanneer de huid niet goed schoon wordt gehouden, kan dit ervoor zorgen dat de poriën groter worden. Dit leidt tot een ophoping van talg, en hierdoor ontstaat acne. Als deze acne verder gaat ontsteken, kan dit littekens tot gevolg hebben. De littekens zijn vaak zichtbaar in de vorm van kleine diepe putjes op het gezicht. Meestal doen deze putjes geen pijn, maar ze zijn wel erg vervelend want ze zien er niet mooi uit! En, nog vervelender: geen enkel zalfje of ander middel helpt tegen acne-littekens. Als de littekens er eenmaal zijn, blijven ze je hele leven. Alleen door ingrijpende en dure laserbehandelingen kun je ze laten verwijderen.

Natuurlijk wil je er alles aan doen om littekens door acne te voorkomen. Wij geven je hiervoor een paar tips. Ten eerste is een goede hygiëne van je huid belangrijk. Was je gezicht tweemaal per dag met een reinigende , zoals de cleansing wash van 2improve. Breng ’s avonds voor het slapen gaan de clarifying gel aan. Je zorgt er zo voor dat bestaande mee-eters zich niet verder kunnen ontwikkelen tot acne en gaan ontsteken. Bovendien voorkom je het ontstaan van nieuwe acne en dus littekens.

Daarnaast raden we je aan je acne niet zelf uit te knijpen als je littekens wilt tegengaan. Hierdoor kunnen namelijk wondjes ontstaan, die op hun beurt weer zichtbare schade kunnen achterlaten op de huid.

Trefwoorden: Acne Behandeling, Acne Middel, Anti Puistjes Middel,

Contact Tooimprove Anti Jeugdpuistjes

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share