Vergoeding Nederlandse les in de bouw mogelijk

Vergoeding Nederlandse les in de bouw mogelijk van TopTaal

Door: TopTaal  10-06-2009
Trefwoorden: Bouwbedrijven, Taleninstituut, Toptaal

TopTaal eerste taleninstituut erkend door Scholingsfonds
Amsterdam – Sinds kort kunnen kosten voor Nederlandse les aan werknemers bijna volledig worden vergoed. Bouwbedrijven die hun werknemers bij lieten scholen moesten dat tot nu toe uit eigen zak betalen. In april heeft het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf TopTaal opgenomen in haar catalogus. TopTaal, gevestigd in Amsterdam maar landelijk actief, specialiseert zich in het ontwikkelen en uitvoeren van cursussen en trainingen Nederlands op de Werkvloer. Het is de enige opleider in het bestand van het Scholingsfonds die lessen Nederlands voor anderstaligen verzorgt. Een bouwbedrijf dat voldoet aan de criteria van het Scholingsfonds kan TopTaal nu bijna kosteloos inhuren.

Uniek
“Dit is een unieke kans voor bouwbedrijven om het beste uit hun mensen te halen,” zegt Esther Simon, projectmanager Nederlands op de Werkvloer voor Bouwbedrijven. “Als je een aantal werknemers tegelijk op cursus stuurt, krijg je zoveel vergoed dat een bedrijf er echt heel weinig kosten aan heeft.
Bedrijven die vanwege de crisis gebruik maken van werktijdverkorting (wtv) of voor hun werknemers deeltijd ww aanvragen, zijn verplicht om die werknemers ook te scholen. Zij kunnen mooi van deze regeling gebruik kunnen maken.”

Werk goed uitvoeren
De trainingen die TopTaal ontwikkelt zijn gericht op Nederlands dat nodig is om het werk goed uit te voeren. Dat kan gaan om het aanleren van specifieke vaktaal, maar ook hoe je problemen aan collega’s kunt melden, hoe je veilig werkt, hoe je een rapportage correct moet schrijven of hoe je een werkoverleg moet voeren in het Nederlands.
Esther Simon vertelt hoe een cursus in zijn werk gaat: “De intake is een essentieel instrument in ons traject, hiermee worden de precieze doelen opgesteld die een cursist moet halen. Vervolgens stellen we een trainingsplan op maat samen. We sluiten af met een assessment en evalueren met de opdrachtgever.
Voor ons is het heel belangrijk om zorgvuldig, vakbekwaam en doelgericht te werk te gaan. We hebben kwaliteit hoog in ons vaandel staan en zijn heel blij dat dat nu is erkend door het Scholingsfonds. Ook Cedeo heeft ons erkend en we hebben het Keurmerk Inburgeren.”

Einde persbericht

Nadere informatie:
Esther Simon, projectmanager Beter Nederlands in de Bouw
Telefoon 020-7163690 (dinsdag, woensdag, vrijdag)
esthersimon@toptaal.nl
Cathelijne Janssen, afdeling communicatie
Telefoon 020-7163690 (maandag, dinsdag, donderdag)
cathelijnejanssen@toptaal.nl

Trefwoorden: Bouwbedrijven, Scholingsfonds, Taleninstituut, Toptaal,