EXPLOSIEVE GROEI ONLINE RECRUITMENT: Vacaturesites massaal ingezet voor personeelswerving

EXPLOSIEVE GROEI ONLINE RECRUITMENT: Vacaturesites massaal ingezet voor personeelswerving van Totaljobs.nl

Door: Totaljobs.nl  12-02-2008
Trefwoorden: Onderzoek, Online, Recruitment

Amsterdam, 12-2-2008 - Totaljobs.nl publiceert vandaag de resultaten van de E-Recruitment Monitor 2008, een onderzoek onder 1.370 HR professionals. Opvallend is dat 92% van de HR professionals aangeeft gebruik te maken van vacaturesites t.o.v. 66% vorig jaar.

Andere belangrijke resultaten zijn:

• Ruim 88% van de ondervraagden geeft aan belang te hechten aan recruitment t.o.v. 61% vorig jaar. Gedeeltelijk is dit gerelateerd aan de situatie in de markt van personeelswerving; veel vraag en relatief weinig aanbod. Opvallend is echter de groeiende rol van internet.

• Voor Nederlandse organisaties is internet het belangrijkste kanaal voor personeelswerving. 67% van de HR professionals zegt gebruik te maken van online recruitment t.o.v. 51% vorig jaar. Als voornaamste redenen worden snelheid en gebruiksgemak genoemd. Het gebruik van offline recruitment is in 2007 gedaald van 49% naar 33%. Volgens Olivier van Duijn, directeur totaljobs.nl, “past het belang dat toegekend wordt aan online recruitment bij de trend dat werkzoekenden voornamelijk via internet zoeken naar een baan”.

• Kleine organisaties hebben een enorme inhaalslag gemaakt op het gebied van online personeelswerving. 89% van de bedrijven met minder dan 10 werknemers geeft aan gebruik te maken van online recruitment t.o.v. 27% vorig jaar. Dit is een groei van meer dan 200%.

• Het eigen netwerk blijft een zeer belangrijk (offline) wervingskanaal. Opvallend is dat dit kanaal tegenwoordig ook online sterk groeit. Online netwerken zoals LinkedIn en Hyves worden door 26% van de recruiters ingezet.

• Een meerderheid van de ondervraagden (55%) verwacht dat de online recruitment budgetten in 2008 toe zullen nemen. 61% verwacht dat deze nog meer gaan toenemen in 2010. Men ziet een stijging van zowel het gebruik van de eigen website als branche/functiespecifieke vacaturesites en online netwerken.

Over de E-Recruitment Monitor
De E-Recruitment Monitor is een onderzoek naar online recruitment en is voor de tweede keer gehouden door totaljobs.nl, dit jaar in samenwerking met onderzoeksbureau MetrixLab. Dit terugkerende onderzoek geeft meer inzicht in het gebruik, de trends en ontwikkelingen in de markt. In een snel veranderende markt is het essentieel om over belangrijke landelijke gemiddelden te beschikken, zodat eigen keuzes beter bepaald kunnen worden. Het volledige rapport van de E-Recruitment Monitor 2008 is gratis te downloaden via www.E-RecruitmentMonitor.nl.

Over totaljobs.nl

Totaljobs.nl is een generieke vacaturesite van Reed Elsevier met gemiddeld 550.000 bezoeken en 360.000 unieke bezoekers per maand. Totaljobs.nl publiceert maandelijks gemiddeld 35.000 nieuwe vacatures en biedt werkgevers de mogelijkheid vacatures te plaatsen en kandidaten te zoeken in de uitgebreide CV-database. Werkzoekenden kunnen gratis het vacatureaanbod bekijken en online solliciteren.

Over MetrixLab
MetrixLab is het grootste onafhankelijke online onderzoeksbureau van Europa en bedient wereldwijd meer dan 80 A-merk klanten op het gebied van Media & Reclame, E-Business Performance, NPD & Innovatie en Tevredenheid- & Loyaliteitsstudies (o.a. Medewerkersmotivatie onderzoek). MetrixLab heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in Londen, Madrid, München en Parijs. Ga voor meer informatie www.metrixlab.com of mail naar [email protected]
________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mark van de Sande, Group Marketing Manager
Telefoon: (020) 515 9015
Mobiel: (06) 1014 0901
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Budgetten E Recruitment, Budgetten Recruitment, E-recruitment, E-recruitment Monitor Totaljobs, E-recruitment Monitor Totaljobs.nl, E-recruitmentmonitor, Gebruik Recruitment, Kanalen E Recruitment, Kanalen Recruitment, Meetgedrag E Recruitment, Meetgedrag Recruitment, Metrixlab, Monitor, Monitor E-recruitment, Monitor Online Recruitment, Monitor Recruitment, Onderzoek, Onderzoek E Recruitment, Onderzoek E-recruitment, Onderzoek Hr, Onderzoek Hr Markt, Onderzoek Hrm, Onderzoek Online Recruitment, Onderzoek Personeel, Onderzoek Recruitment, Onderzoek Totaljobs, Onderzoek Totaljobs.nl, Onderzoek Werving, Onderzoek Werving & Selectie, Online, Online Recruitment Monitor, Personeelswerving, Recruitment, Recruitment Monitor, Recruitment Onderzoek, Resultaten E-recruitment Monitor, Resultaten Onderzoek Hr, Resultaten Recruitment Monitor, Totaljobs.nl, Wervingsactiviteiten,