ONLINE CARRIÈREBEURZEN IN OPMARS - Clickbeurs.nl verwacht meer dan 100.000 bezoekers in mei

ONLINE CARRIÈREBEURZEN IN OPMARS - Clickbeurs.nl verwacht meer dan 100.000 bezoekers in mei van Totaljobs.nl

Door: Totaljobs.nl  05-05-2008
Trefwoorden: Online, Carriere, Hyves

Amsterdam, 5 mei 2008 – Online carrièrebeurzen bestaan nog maar amper 3 jaar, maar toch kiest nu al 37% van de werkzoekenden een online carrièrebeurs boven een traditionele carrièrebeurs. Dit blijkt uit onderzoek van totaljobs.nl onder werkzoekenden. Dit maakt totaljobs.nl bekend bij de start van clickbeurs.nl, de enige online carrièrebeurs in Nederland, die voor het derde jaar plaatsvindt in mei.

Dat tweederde van de ondervraagden nog altijd de voorkeur geeft aan een traditionele carrièrebeurs is niet vreemd volgens Olivier van Duijn, directeur van totaljobs.nl. “Ondanks dat clickbeurs.nl nu voor het derde jaar wordt georganiseerd is een online carrièrebeurs nog een vrij nieuw concept. Vooral wanneer dit afgezet wordt tegen de traditionele carrièrebeurzen die al jarenlang bestaan. Ik verwacht dat online beurzen de traditionele beurzen in de nabije toekomst voorbij zullen streven”.

De voornaamste redenen om voor een online carrièrebeurs te kiezen zijn volgens de ondervraagden: de mogelijkheid om vacatures te bekijken en direct te solliciteren (74%), het gemak om de beurs op eigen tempo vanachter de pc te bezoeken (56%) en het feit dat de beurs 24 uur per dag gedurende een langere periode bereikbaar is (53%). De belangrijkste reden waarom werkzoekenden nog steeds kiezen voor een traditionele beurs is het persoonlijke contact met werkgevers (93%). Hierdoor krijgt men een beeld van de mensen die bij een bepaalde organisatie werken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de oriëntatie op een nieuwe werkomgeving de belangrijkste reden is voor het bezoeken van een carrièrebeurs (online of traditioneel). “Persoonlijk contact is natuurlijk een zeer krachtige manier om kennis te maken met een organisatie. Clickbeurs.nl biedt hiervoor een goed alternatief: via de chat-functie is het mogelijk om persoonlijk contact te leggen met een werkgever. Steeds meer organisaties houden zich bezig met employer branding en omarmen initiatieven die hen via internet direct in contact brengen met young professionals, aldus Van Duijn”.

Clickbeurs.nl
Clickbeurs.nl is de hele maand mei bereikbaar en biedt studenten en starters op de arbeidsmarkt de mogelijkheid om direct online in contact te komen met potentiële werkgevers. De beurs is dit jaar nog gebruiksvriendelijker, innovatiever en effectiever. Er zijn tientallen stands van toonaangevende bedrijven, zoals: Wehkamp, Rabobank, Talent & Pro Nederland BV, Siemens, Luchtverkeersleiding Nederland, Konica Minolta en Sogeti. Clickbeurs.nl biedt naast virtuele beursstands ook vele extra's, zoals: bedrijfsvideo's en (privé)chat-mogelijkheden tussen recruiters en werkzoekenden. Ook is er een sollicitatiezuster en loopbaancoach van Loopbaan.nl. Zij bieden werkzoekenden ondersteuning bij het sollicitatieproces en hun loopbaan. Bezoekers kunnen met deze ‘avatars’ chatten en hen ook per e-mail vragen stellen.

Partners
Totaljobs.nl organiseert clickbeurs.nl in mei in samenwerking met Schouten & Nelissen Groep. Onderdeel van Schouten en Nelissen Groep is Loopbaan.nl. Via Loopbaan.nl worden diverse online diensten aangeboden die werkzoekenden op weg helpen tijdens het oriëntatie- en sollicitatieproces op de beurs. Een andere belangrijke partner is Hyves, de populairste social networking site van Nederland. Met meer dan 3,9 miljoen leden in met name de leeftijd 18 - 30 jaar, sluit deze doelgroep goed aan bij de doelgroep van clickbeurs.nl. Een werkzoekende kan op de online beurs een profiel aanmaken en kan dit uitbreiden met bepaalde onderdelen uit zijn/haar Hyves profiel, zoals: interesses, opleiding en bedrijven. De beurs is tevens te bezoeken op de clickbeurs.nl Hyve, waardoor de bezoeker de Hyves-omgeving niet hoeft te verlaten. Naast bovenstaande partners is er een samenwerking met YourFutureTV en Stageplaza.

Over totaljobs.nl
Totaljobs.nl is een generieke vacaturesite van Reed Elsevier met gemiddeld 550.000 bezoeken en 360.000 unieke bezoekers per maand. Totaljobs.nl publiceert maandelijks gemiddeld 35.000 nieuwe vacatures en biedt werkgevers de mogelijkheid vacatures te plaatsen en kandidaten te zoeken in de uitgebreide CV-database. Werkzoekenden kunnen gratis het vacatureaanbod bekijken en online solliciteren.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie:
Patricia Frieman, Event Manager clickbeurs.nl
tel. (020) 515 9601 / (06) 23 91 35 03

Trefwoorden: Avatar, Carriere, Carriere Beurs, Carrierebeurs, Clickbeurs.nl, Hyves, Online, Totaljobs, Totaljobs.nl, Virtuele Stands,