Oprichten Limited Company

Door: UK EuroBV Limited  06-07-2011
Trefwoorden: BV, Eigen Bedrijf, Limited

 

Een Engelse Private Limited Company (Ltd.) is te vergelijken met de Nederlandse B.V. Inschrijven bij Kamer van Koophandel kan echter zonder notariskosten, onderzoeken en zonder 18.000 Euro volgestort aandelenkapitaal. Het is bovendien niet nodig dat er zakelijke activiteiten in Engeland zijn. Een Ltd. bespaart u tijd en geld.

De Ltd. is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een in aandelen verdeeld kapitaal. De aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van het volgestorte aandelenkapitaal. Een Ltd. kan door één of meerdere personen worden opgericht en is niet verbonden aan een minimum bedrijfskapitaal. Het kapitaal van het bedrijf komt alleen in gevaar wanneer het failliet verklaard wordt. Nochtans, als een directeur nalatig is geweest en dit bewezen kan worden, dan kan de directeur worden vervolgd. Dit geldt in alle landen.

De beperkte aansprakelijkheid geeft de eigenaars van het bedrijf (zijn aandeelhouders) bescherming als het bedrijf niet slaagt. Dit betekent dat als een bedrijf failliet gaat, de eigenaren/aandeelhouders slechts aansprakelijk zijn voor dat gedeelte dat zij in het aandelenkapitaal hebben gestort. De aandelen die wij uitgeven zijn gebaseerd op € 1 per aandeel.

Waar rekening mee gehouden dient te worden bij het oprichten van een Limited Company is dat voor het aanvragen van een leningen of een leasecontract, banken of bedrijven vaak meer achtergrond van de persoon achter het bedrijf wil weten dan bij een Nederlandse BV. Als u dit van te voren bespreekt bij uw bank of leasemaatschappij kan dit problemen met het aantrekken van vreemd kapitaal voorkomen. Sommige banken vragen om de documenten die u vanuit Engeland van ons ontvangt te laten erkennen door een notaris. Voor deze extra service berekenen wij * 150 Euro.

De prijs voor het eerste jaar voor het oprichten van een Limited Company is * 399 Euro en voor de jaren daarna *150 Euro per jaar. U hoeft buiten de * 399 Euro voor het eerste jaar niet meer te betalen of te doen in Engeland. Elk jaar heeft u zelfs nog de mogelijkheid om 5 gratis wijzigingen door te voeren. Daarbij komen nog de kosten voor het registreren bij de Kamer van Koophandel en uw eventuele accountant of financieel adviseurs kosten.

Een holding structuur is mogelijk en dit voor dezelfde bedragen als de oprichting van een Limited Company. Wij zullen in eerste instantie de Holding Company oprichten zodat we een paar dagen daarna de aandeel(en) van de Werkmaatschappij kunnen onderbrengen met als eigenaar de holding. Uiteindelijk zal men alle documenten in één keer van ons ontvangen.

De oprichting van een Holding kan andere delen van het bedrijf beschermen. Bijvoorbeeld, men heeft een winkel. De Holding bezit 2 andere bedrijven, één van deze bedrijven heeft bezittingen en het andere bedrijf drijft handel middels de winkel. Als de winkel failliet zou gaan dan zijn de Holding en het bedrijf met de bezittingen veilig, zodat men niet zijn gehele bezit verliest.

De Ltd. is belastingplichtig in het land waar het effectief management van de onderneming zich bevindt. Voor de Ltd. hoeven geen jaarcijfers te worden gemeld bij de Nederlandse KvK. Binnen 9 maanden na de zogenaamde accounting reference date (ARD) of financieel jaareinde dient slechts een verkorte balans te worden toegezonden aan het Britse handelsregister. De maximale periode die wordt toegestaan voor het indienen van de eerste Accounts is 21 maanden gerekend vanaf de oprichtingsdatum.

UK EuroBV zal contacten onderhouden met uw accountant/ financieel adviseur wat betreft de benodigde stukken voor de Engelse Kamer van Koophandel. Deze contacten van ons uit zijn bij de prijs inbegrepen. Als u uw boekhouding zelf verzorgd zullen wij dit contact met u onderhouden. UK EuroBV kan op uw verzoek u van de contactgegevens voorzien van accountants en financieel adviseurs waar wij al zaken mee doen.

U kunt via onze website het aanvraag formulier invullen voor het aanvragen van uw Limited Company. Als wij het aanvraagformulier binnen hebben en deze is compleet, dan zullen wij een factuur sturen met een bewijs van oprichting. Zodra de factuur voldaan is zullen wij starten met het oprichten van de Limited Company in Engeland. Het duurt ongeveer 1 week voordat u alle documenten toegestuurd krijgt waarmee u zich vervolgens kunt melden bij de Kamer van Koophandel. Voor uw aanvraag mag u uiteraard ook langskomen op de Vijzelgracht 41BV in Amsterdam.

Trefwoorden: BV, een eigen bedrijf, Eigen Bedrijf, eurobv, Limeted, Limited, Limited companie, limited company, Ltd, Ltd., Starten Bedrijf,

Andere producten en diensten van UK EuroBV Limited

06-07-2011

Vrijstelling van belasting richting de Engelse Belastingdienst

Inbegrepen bij onze service zit het bewerkstellingen van de vrijstelling voor belasting in Engeland, dit geldt alleen als de Limited


06-07-2011

Digitale verwerking boekhouding richting het Companies House

Na aanlevering van de verkorte jaarbalans kunnen wij deze digitaal laten verwerken richting het Companies House, de kosten hiervoor bedragen