Congres Succesvol Leren Ondernemen

Door: Universiteit Van Amsterdam - Faculteit Economie En Bedrijfskunde  21-09-2006
Trefwoorden: Onderwijs, Ondernemen, Congres

Ondernemers zijn een bron van dynamiek en vernieuwing. In ons land ziet minder dan één op de tien afgestudeerden voor zichzelf een toekomst als ondernemer. Tijdens het congres Succesvol Leren Ondernemen wordt gepleit voor meer aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs. Verschillende sprekers, onder wie staatssecretaris Karien van Gennip, geven hun visie. Het congres vindt plaats op woensdag 4 oktober en wordt georganiseerd door de Amsterdam Schools of Economics and Business (AmSEB) van de UvA en de HvA, in samenwerking met het partnership Leren Ondernemen en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE).

Sprekers
In de bijdrage van Karien van Gennip, staatssecretaris Economische Zaken, staat het belang van ondernemerschap voor de economie centraal. Prof. dr. Mirjam van Praag, hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie aan de UvA en directeur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), gaat in op het wetenschappelijk onderzoek naar ondernemerschap en onderwijs. Vervolgens spreekt Carmen Breeveld, directeur van Team Care en Internationale Zwarte Zakenvrouw 2003, over ondernemerssucces en de rol van onderwijs. Hierna volgt een forumdiscussie onder leiding van prof. dr. Kees Cools, hoogleraar Corporate Finance (Rijksuniversiteit Groningen).

Studenten
Hbo- en wo-studenten die aan de slag willen met een ondernemersopdracht en ondernemers met een opdracht voor hbo- en wo-studenten kunnen ‘s middags tot afspraken komen op een ontmoetings- en presentatiemarkt. Tevens bieden verschillende organisaties workshops aan en maken studenten kennis met de minor Entrepreneurship van de Universiteit van Amsterdam.

Tijd en locatie
Het congres vindt plaats op woensdag 4 oktober, van 13.00 tot 19.00 uur.
Locatie: Universiteit van Amsterdam (UvA), Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 15. Zie voor meer informatie: www.amseb.nl/congres.htm

Over de AmSEB
De AmSEB wordt gevormd door de Universiteit van Amsterdam School of Economics, de Universiteit van Amsterdam Business School en de HES Hogeschool voor Economische Studies van de Hogeschool van Amsterdam.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Lotte Lanser, medewerker communicatie, Universiteit van Amsterdam, telefoon: 020-525 4114 of e-mail: L.H.J.Lanser@uva.nl

Trefwoorden: Breeveld, Congres, Ondernemen, Ondernemerschap, Onderwijs

Contact Universiteit Van Amsterdam - Faculteit Economie En Bedrijfskunde

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share