AccountView klaar voor SEPA

Door: Visma Software BV  03-06-2013
Trefwoorden: Accountancy, Accountview, Boekhoudprogramma

  Service Packs met stappenplan beschikbaar voor overstap  

Amsterdam, 3 juni 2013 – Visma Software is klaar om zijn klanten te ondersteunen bij de overstap naar SEPA, de nieuwe Europese standaard voor overschrijvingen die vanaf 1 februari 2014 wordt ingevoerd. De nieuwe standaard betekent dat rekeningnummers, girale betalingen en incasso’s veranderen en vergt aanpassingen aan de systemen voor de financiële administratie. Voor de meest actuele versies van zijn bedrijfs- en financiële software AccountView heeft Visma Software Service Packs beschikbaar voor de overstap naar SEPA. Een bijbehorend stappenplan helpt alle veranderingen behalve softwarematig, ook in andere opzichten in goede banen te leiden.  

Nu starten met invoering
Casper Haspels, Commercieel Directeur van Visma Software: “De tijd begint te dringen dus bedrijven moeten nu starten met de voorbereiding op SEPA. Deze nieuwe standaard heeft onder andere betrekking op incasso’s, betaalopdrachten en bankafschriften en raakt daarmee ook de financiële administratie. We merken dat SEPA onze klanten bezighoudt want we krijgen er de laatste maanden steeds meer vragen over. Onze software is er in ieder geval helemaal klaar voor.”  

Service Packs voor AccountView vanaf versie 9.1
De Service Packs van Visma Software zijn vanaf eind juni beschikbaar voor AccountView vanaf versie 9.1. Deze Service Packs zijn gratis voor klanten met een onderhoudscontract. Klanten met oudere versies van AccountView moeten hun software eerst updaten voordat ze de Service Packs kunnen installeren. In Infoline, het informatieportaal dat opstart bij het openen van AccountView, staat van welke softwareversie ze gebruikmaken. Is deze ouder dan versie 9.1, dan adviseert Visma Software zijn klanten daarover op korte termijn contact op te nemen met hun AccountView-leverancier.    

Ondersteuning bij de overstap
Ter voorbereiding van de overstap naar SEPA is het belangrijk om eerst te inventariseren wat er precies moet gebeuren. Het stappenplan dat Visma Software samen met de Service Packs levert, biedt daarbij een handige leidraad. Daarnaast kunnen de consultants van de AccountView-leveranciers de nodige ondersteuning bieden. Zij helpen bijvoorbeeld op organisatorisch en adviesvlak en bij het doorvoeren van aanpassingen aan maatwerk en koppelingen.  

Meer informatie en webinars
Op www.vismasoftware.nl/sepa vinden gebruikers van AccountView allerlei praktische informatie over de overstap naar SEPA. Ze kunnen ook deelnemen aan een webinar over dit onderwerp.  

Over Visma Software
Visma Software levert open, flexibel in te richten software aan meer dan 30.000 klanten in het mkb en de semi-publieke sector. Naast AccountView en Talent & Salaris bevat het portfolio Mamut One, Visma Severa, Visma.net en diverse andere SaaS-applicaties. Hiermee biedt Visma Software bedrijven een solide basis en/of geïntegreerde oplossingen voor boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, crm, hrm en salarisverwerking. Online- en backofficeapplicaties kunnen daarbij naargelang behoefte worden gecombineerd; beide communiceren via webservices met andere internettoepassingen.  

Visma Software BV is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS, marktleider in Scandinavië en behorend tot de top-10 van Europese businesssoftwarehuizen. Kernactiviteiten zijn het automatiseren, integreren en outsourcen van bedrijfsprocessen.  

Bekende namen in het klantenbestand van Visma Software zijn onder andere: Formido, Wehkamp, Koningszuivel, TUI Nederland, Xenos, IHC, Paradiso, SER, Madurodam, KLM Catering, CBF, Woningstichting Portaal, Stichting Soa Aids, IJsselmeervogels, Nederlandse Sportalliantie, Zorggroep Pantein, Baker Tilly Berk Accountants en ABAB Accountants. Kijk voor meer informatie op www.vismasoftware.nl

Trefwoorden: Accountancy, Accountview, Boekhoudprogramma, Financiële Software, Visma Software

Andere producten en diensten van Visma Software BV

13-05-2013

Visma Software start samenwerking met ABAB Automatiseringsadvies

  Afdeling Automatiseringsadvies wordt adviseur AccountView   Amsterdam, 13 mei 2013 – Visma Software is een partnerovereenkomst aangegaan met ABAB Automatiseringsadvies,


14-02-2013

Account Software wint tien keer op rij bij uitreiking Partner Awards Visma

  Ook prestaties Databas, ARCH-IT en CvE Solutions bekroond   Amsterdam, 14 februari 2013 – De jaarlijkse uitreiking van de Visma


06-02-2013

Visma Software ontvangt zilveren predicaat ‘SBR voor banken’

  Meer dan honderd kredietrapportages succesvol naar banken met SBR to Go   Amsterdam, 6 februari 2013 – Met zijn SBR


02-01-2013

Visma-organisaties Amsterdam en Amersfoort samen verder als Visma Software BV

  Groei beter stroomlijnen met één Nederlandse organisatie   Amsterdam, 2 januari 2013 - Per 1 januari 2013 vormt Visma DBS