Hypotheekrente blijft maar dalen

Door: Volkskrant Weblog  21-07-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Nieuws, Financieel


Geplaatst op 21-07-2008 14:59 door niels in categorie actualiteit

Volkskrantblog

woensdag 12 januari 2005 16:17

Geld wordt steeds goedkoper. De hypotheekrente was al laag, maar het kan nog lager. Een aantal hypotheekaanbieders heeft de tarieven wéér naar beneden geschroefd. Dat is goed nieuws voor iedereen die over een verhuizing nadenkt.

Tarieven
Woensdag verlaagde Aegon de hypotheekrente met een rentevaste periode van zes en zeven jaar met respectievelijk 0,20 en 0,25 procentpunt. De tarieven van een hypotheek met een rentevaste periode van 16 tot en met 20 jaar wordt verlaagd met 0,05 procentpunt.

Bij Aegon moet nu 3,95 procent rente worden betaald voor een levenhypotheek met een looptijd van zeven jaar op basis van Nationale Hypotheek Garantie. Aegon verlaagde de hypotheekrente ook al in december.

De Rabobank schroefde onlangs de tarieven twee keer terug in twee weken tijd. Ook ABN AMRO verlaagde recentelijk de hypotheekrente.

Goed nieuws
Voor huizenkopers is de rentedaling goed nieuws. Ook voor huizenbezitters is de lage hypotheekrente gunstig. De lage rente heeft er voor gezorgd dat de huizenprijs niet is ingestort tijdens het economische dal van de afgelopen jaren en houdt de huizenprijzen op een hoog niveau.

Goedkoper
Vanaf donderdag zijn ook de hypotheken van Postbank goedkoper. De rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van zeven en twintig jaar daalt met 0,1 procentpunt. De tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van tien, vijftien en twintig jaar dalen met 0,2 procentpunt.

Dat betekent dat Postbank voor een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar 4 procent rente vraagt en voor een hypotheek van 10 jaar 4,6 procent.

Bron: Krediet Partner en Elsevier

Trefwoorden: Financieel, Hypotheek, Hypotheekrente, Hypotheekrente Nieuws, Krant, Krediet, Nieuws, Rente, Volkskrant, Weblog