Webroot fuseert met SaaS-aanbieder Email Systems

Webroot fuseert met SaaS-aanbieder Email Systems van Webroot Software Inc

Door: Webroot Software Inc  30-11-2007
Trefwoorden: Beveiliging, Webroot

Boulder, 30 november 2007 --- Webroot Software Inc., ontwikkelaar van security software voor consumenten en de zakelijke markt, is gefuseerd met Email Systems, een belangrijke SaaS-aanbieder van security oplossingen. Met deze fusie gaat Webroot security oplossingen op SaaS-basis aanbieden. Webroot zal nieuwe SaaS-oplossingen op de markt brengen voor onder meer e-mail bescherming en webfiltering, e-mail archivering, imagescanning en encryptie, antispam, antiphishing en antivirus services. Deze strategische combinatie gaat er voor zorgen dat de markt en technologiekennis van beide partijen op wereldwijde schaal maximaal benut gaan worden.

“Email Systems biedt een ongeëvenaarde SaaS-technologie en staat aan de top in de enterprise security markt. Door de fusie kunnen we deze technologie op een nog grotere schaal aanbieden. In de nieuwe organisatie zullen management, sales, marketing en de technische teams worden samengevoegd om een wereldwijde organisatie te creëren”, aldus Mike Irwin, COO van Webroot Software. “Onze klanten kunnen nu gemakkelijker een gelaagde security aanpak kiezen waarin locale oplossingen in combinatie met SaaS-gebaseerde oplossingen samen een geïntegreerde en gelaagde security strategie vormen. En dit alles kan aangeboden worden via ons gecombineerde wereldwijde partnernetwerk.”

Webroot is nu in staat e-mail en webmanagement, beveiliging en compliancy diensten aan te bieden die geïntegreerd kunnen worden met Webroot AntiSpyware Corporate Edition with AntiVirus beveiligingsoplossing. Deze gelaagde hybride benadering van beveiliging levert een krachtig alternatief op voor traditionele hardware en server gebaseerde oplossingen tegen een fractie van de kosten en met de mogelijkheid extra beveiligingslagen in te zetten.

“Zoals vaak het geval is met nieuwe technologie, is om verschillende redenen een enorm enthousiasme ontstaan rond het SaaS-model. Het gemak in inzetbaarheid, beheer, schaalbaarheid en het terugbrengen van de werkdruk op IT-personeel hebben bijgedragen aan dit succes”, aldus Brian Burke, Program Director Security Products bij IDC. “Als security oplossing zien we op dit gebied vooral een enorme groei in de hybride aanpak waarbij ‘on site’ en ‘hosted’ security oplossingen gecombineerd worden. IDC verwacht dat de wereldwijde markt voor hosted messaging security services zal groeien van 300 miljoen dollar in 2006 naar 1,4 miljard dollar in 2011.”

Email Systems biedt sinds 2002, als een van de snelst groeiende vendors in deze groeimarkt, op SaaS gebaseerde e-mail en webbeveiliging, beheer en compliancy services. Recent is Email Systems onderscheiden met de CRN UK Magazine’s Security Vendor of de Year award. Email Systems zorgt voor de beveiliging van meer dan 15.000 bedrijven en 2,5 miljoen e-mailboxen wereldwijd. Het bedrijf filtert en scant op dit moment meer dan 1,2 miljard berichten per maand.

“Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om één van de meest unieke en krachtige beveiligingsoplossingen te bieden. SaaS heeft een dominante positie ingenomen in de business applicatie markt en zal naar verwachting eenzelfde positie innemen in de markt voor security oplossingen”, aldus Neil Hammerton, CEO van Email Systems. “Met de combinatie van Webroot’s wereldwijde supportorganisatie, de mogelijkheid om een breed publiek te bereiken via ons uitgebreide channel reseller netwerk en de nieuwste productontwikkelingen zijn we klaar om de verwachte toekomstige technologieveranderingen te gaan benutten.”

De voorwaarden van de overeenkomst zijn nog niet bekendgemaakt, toch zullen beide partijen de komende tijd blijven opereren in hun bestaande markten. Door de toenemende groei van zowel Webroot als Email Systems zullen alle werknemers kunnen aanblijven en zal zelfs het proces om nieuwe mensen aan te trekken versneld worden. De nieuwe organisatie bevestigt, dat ook het tot nu toe gehanteerde channel model in tact zal blijven. In de toekomst zullen bestaande en nieuwe klanten van Email Systems worden ondersteund door de supportorganisatie van Webroot, met kantoren in EMEA, de VS, Australië en Japan. Klanten van Webroot kunnen nu een veertiendaagse trialversie van Webroot Email Security SaaS aanvragen. Voor meer informatie: www.webroot.com.

-----------------

Over Webroot
Webroot Software, Inc. is ontwikkelaar en leverancier van beveiligingstechnologieën voor de wereldwijde consumenten- en zakelijke markt, zowel MKB als grote bedrijven. Webroot is een besloten vennootschap en wordt gesteund door enkele belangrijke spelers in venture capital, waaronder Technology Crossover Ventures, Accel Partners en Mayfield. Webroot’s software wordt consequent uitstekend ontvangen en aanbevolen door gerespecteerde, onafhankelijke media en recensenten en heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld. Spy Sweeper en andere Webroot producten vindt u op www.webroot.com en op de planken bij de grote retailers in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Webroot producten zijn ook beschikbaar als ‘branded’ oplossingen ofwel OEM-basis.

Over Email Systems
Email Systems is wereldwijd aanbieder van e-mail, webprotectie en beheer en compliancy diensten. Email Systems biedt een uitgebreid portfolio van ‘best-of-breed’ e-mail beheer en beveiligingsproducten die ook modulair beschikbaar zijn voor Enterprise, ISP of OEM ondernemingen. De webgebaseerde oplossingen van Email Systems zorgen ervoor dat gebruikers geen beheer of download taken hoeven uit te voeren op hun pc of server. Naast de kernproducten als antispam en antivirus biedt Email Systems ook archivering, image scanning en encryptie. Email Systems heeft vestigingen in de UK, Frankrijk, Zweden, Nederland en Australië. Voor meer informatie: www.emailsystems.com

Meer informatie
Marcommit PR
Joyce Roelofs
Tel. 035-5822730 / 06-46293237
E-mail: webroot@marcommit.nl

Webroot Software
Roisin Tims
Marcoms & PR Manager EMEA
E-mail: rtims@webroot.com

Trefwoorden: Beveiliging, Webroot

Contact Webroot Software Inc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share