Webroot signaleert toename wereldwijde malwaredreigingen

Door: Webroot Software Inc  29-03-2007

Meer dan 40 procent van de ondernemingen ondervindt hinder van malware; meer dan 60 procent heeft geen informatiebeveiligingsplan

Boulder, 29 maart 2007 - Webroot Software, Inc., aanbieder van de anti-spyware software Spy Sweeper® en andere beveiligingstechnologieën voor de zakelijke en consumentenmarkt, waarschuwt ondernemingen tegen de groei van malware en de toenemende geraffineerdheid van cybercriminelen. Volgens het Webroot® State of Internet Security rapport ondervindt 43 procent van de ondervraagde ondernemingen wereldwijd hinder door malware in de bedrijfsvoering. Het rapport geeft tevens de aanzienlijke kosten en potentiële wettelijke gevolgen van onvoldoende bescherming aan en biedt ondernemingen best practices om onnodige inbreuk op data te voorkomen.

Dankzij het georganiseerde karakter, de snelle toename en potentiële schade is cybercriminaliteit doorgedrongen tot de top drie van aandachtsgebieden van het Federal Bureau of Investigation (FBI). Het onderzoek van Webroot, dat met behulp van het geautomatiseerde spyware-zoeksysteem Phileas™ is uitgevoerd, toont aan dat 1,7 procent (4,2 miljoen) van de 250 miljoen URL’s wereldwijd malware bevat. Bijna 3 miljoen van deze websites zijn in 2006 ontdekt.

Peter Watkins, CEO van Webroot Software Inc.: “Uit ons onderzoek komt naar voren dat infectiemethoden die tot voor kort als zeer geavanceerd werden bestempeld, nu al normaal zijn. Dit geeft aan hoe snel internetdreigingen vandaag de dag evolueren tot wereldwijde beveiligingsproblemen. Ondanks de toename in en de ernst van malwaredreigingen beschikt 60 procent van de ondernemingen niet over een informatiebeveiligingsplan. Het is van belang dat ondernemingen maatregelen nemen tegen deze dreigingen, zowel voor zichzelf als voor klanten.”

Meer dan 40 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan inkomsten mis te lopen door spyware-gerelateerde problemen. Alarmerender is dat spyware bij 26 procent van de ondernemingen vertrouwelijke informatie in gevaar heeft gebracht. Aan deze verontrustende trend ligt infectie door spyware ten grondslag:
- 39 procent van de ondernemingen is aangevallen door zgn. trojans; 
- 24 procent is aangevallen door system monitors; 
- 20 procent is ook door pharming en keyloggers aangevallen.

“Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat veel bedrijven zich niet bewust zijn van internetdreigingen. Gezien de impact van malware op omzet en reputatie zou het proactief beveiligen van informatie een eerste prioriteit moeten zijn voor ieder bedrijf”, aldus Peter Watkins. “Om ondernemingen hier in te ondersteunen biedt het State of Internet Security rapport een aantal best practices dat bedrijven kan helpen zichzelf beter te beschermen tegen malware en cybercriminaliteit.”

----------
Noot voor de redactie
Webroot publiceert elk kwartaal het State of Internet Security rapport, dat een grondige analyse geeft van de meest actuele computer- en databeveiligingsproblemen. Elk rapport legt de focus op een specifiek onderdeel van informatiebeveiliging en geeft toegang tot data, trends en best practices op dit gebied.

Wilt u de digitale editie van het State of Internet Security rapport ontvangen of meer informatie over Webroot of Spy Sweeper, dan kunt u contact opnemen met Joyce Roelofs, 035-5822730 of webroot@marcommit.nl.

Over Webroot
Webroot Software, Inc. is ontwikkelaar en leverancier van beveiligingstechnologieën voor de wereldwijde consumenten- en zakelijke markt, zowel MKB als grote bedrijven. Webroot staat bekend om de veelbekroonde anti-spyware productlijn Spy Sweeper®. Webroot heeft haar productlijn verder uitgebreid met antivirusoplossingen in de producten Spy Sweeper met AntiVirus voor de consumentenmarkt en Webroot® SME Security voor de MKB-markt. Het bedrijf heeft tevens een product voor ouderlijk toezicht op de markt gebracht onder de naam Webroot® Child Safe®.

Webroot is een besloten vennootschap en wordt gesteund door enkele belangrijke spelers in venture capital, waaronder Technology Crossover Ventures, Accel Partners en Mayfield. Webroot’s software wordt consequent uitstekend ontvangen en aanbevolen door gerespecteerde, onafhankelijke media en recensenten en heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld. Spy Sweeper en andere Webroot producten vindt u op http://www.webroot.com en op de planken bij de grote retailers in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Webroot producten zijn ook beschikbaar als ‘branded’ oplossingen ofwel OEM-basis.
###

Meer informatie
Marcommit PR
Joyce Roelofs
Tel. 035-5822730 / 06-46293237
E-mail: webroot@marcommit.nl


Contact Webroot Software Inc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share