Nog steeds goede gestructureerde beleggingsproducten

Nog steeds goede gestructureerde beleggingsproducten van Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer

Door: Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer  26-05-2009
Trefwoorden: Gestructureerde Producten, Gouden Tak,

Veel prijzen bij Gouden Tak Awards
Door de kredietcrisis zijn gestructureerde beleggingsproducten in een negatief daglicht komen te staan. Niet helemaal terecht, aangezien er nog steeds veel kwalitatief hoogwaardige producten in die categorie op de markt verschijnen. Recentelijk heeft de vijfde editie van de Gouden Tak Awards plaatsgevonden, een jaarlijkse prijsuitreiking waarbij de beste gestructureerde producten in de beste gestructureerde producten in de verschillende categorieën worden bekroond. Opvallend was het grote aantal prijzen dit keer.

ING, ABN Amro, Société Générale¸ Wijs & van Oostveen, SNS en Rabobank.

Onder de prijswinnaars van de Gouden Tak bevinden zich onder andere ING, ABN Amro, Société Générale¸ Wijs & van Oostveen, SNS en Rabobank. Dit jaar zijn er twee winnaars van de Gouden Tak op het hoofdonderdeel Beste Gestructureerde Product: ING met de Click Out Olie II en ABN Amro met de Safe 90. Sociéte Générale is met de Equity Best Index eerste geworden in de categorie Origineelste Product. Wijs & van Oostveen is eerste geworden op het onderdeel Beste Risico-Rendement per Categorie in de subcategorie Aandelen Emerging Markets met de Africa & Middle East Protect Notes. SNS heeft de publieksprijs in ontvangst mogen nemen voor SNS Fundcoach Topfund Garant Rotator. Goud in de categorie Beste Financiële Instelling is gegaan naar de Rabobank.

Daarnaast zijn diverse banken en vermogensbeheerders bekroond met zilver en brons in de verschillende categorieën.

Gouden Tak
De prijs is vernoemd naar Marcel Tak, die gezien wordt als de autoriteit op het gebied van gestructureerde producten. Voor de beleggingssite IEX.nl neemt hij regelmatig nieuwe introducties van deze producten onder de loep.

Wat zijn gestructureerde producten?
Gestructureerde producten zijn beleggingen die veelal worden samengesteld uit een combinatie van instrumenten zoals opties en obligaties. Globaal gezien wordt het optiegedeelte gebruikt om het rendement te realiseren en het obligatiegedeelte om een bescherming van de inleg in te bouwen. Er zijn allerlei constructies mogelijk, met en zonder garanties, en met een korte of langere looptijd. Gestructureerde producten kunnen worden opgezet rondom uiteenlopende onderliggende waarden, van aandelen, beleggingsfondsen en indexen tot en met grondstoffen en (vreemde) valuta.

Trefwoorden: Gestructureerde Producten, Gouden Tak,

Contact Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share