Wuzzon maakt entree in het buitenland

Wuzzon maakt entree in het buitenland van Wuzzon Company

Door: Wuzzon Company  11-12-2008
Trefwoorden: Wuzzon

Wuzzon, de plek waar iedereen zelfgemaakte mobiele content kan verhandelen, is nu ook in het Duits en Engels beschikbaar. Het bedrijf, dat onlangs de 5e plek in de Accenture Innovation Awards behaalde, is nu internationaal actief in 22 landen. Wuzzon is ontstaan vanuit de frustratie over de ringtonemaffia. Inmiddels hebben tienduizenden gebruikers de site gevonden en vormen een blok tegen de huidige praktijken. Ze bieden zelfgemaakte ringtones aan, goedkoper en zonder abonnementsmodel.

Ringtonemaffia
Optreden tegen de zogenaamde ringtonemaffia staat inmiddels ook op de Europese Agenda. Louise Verschuren, mede-oprichter Wuzzon: “Ik ben blij dat nu op Europees niveau aandacht wordt besteed aan de misleiding door diverse ringtone aanbieders. Hun onduidelijke abonnementsmodellen kosten vaak jonge gebruikers tientallen euro’s per maand. Nu Wuzzon internationaal is, bieden we hen een eerlijk alternatief”

Beschikbare landen
De afzetmarkt van de Wuzzon gebruikers wordt door de internationalisatie sterk vergroot.”Iedereen kan nu zijn zelfgemaakte ringtones en wallpapers in Europa en verder verkopen,” aldus Brigitta Schlumpf, mede-oprichter van Wuzzon. Naast Nederland kan Wuzzon nu ook betalingen afhandelen in Engeland, Canada, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Duitsland, Australië, Marokko, Algerije, Griekenland, Polen, Luxemburg, Finland, Kroatië, Israël en Tsjechië.

Widgets
Wuzzon zal op korte termijn ook het aantal widgets uitbreiden. Momenteel wordt de Hyves shopwidget al veel gebruikt door artiesten en andere gebruikers. Deze widget stelt de Wuzzon shopeigenaren in staat om hun mobiele shop ook te laten zien op hun Hyves profiel. Geïnteresseerde kopers kunnen vanuit de widget direct de ringtones beluisteren en bestellen. Schlumpf: “Begin volgend jaar zal de widget ook beschikbaar zijn voor andere social communities, zoals MySpace, Facebook en Netlog. Daarnaast zijn we actief op zoek naar andere online mediapartners om Wuzzon internationaal op de kaart te zetten.”

Trefwoorden: Wuzzon