Internationale Yoga Therapie Opleiding 2009 start 15 februari

Internationale Yoga Therapie Opleiding 2009 start 15 februari van Yoga Lifestyle Studio

Door: Yoga Lifestyle Studio  13-11-2008
Trefwoorden: Therapie, Opleiding, Yoga

Internationale Yoga Therapie Opleiding 2009

Je leert op een holistische wijze te kijken naar de verschillende lichaamssystemen van de mens, hoe deze functioneren in gezonde en zieke toestand - in harmonie en disbalans. Dit vereist een gedetailleerde studie van de anatomie en fysiologie van deze energiesystemen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Theorie en praktijkstudie van elk onderwerp krijgen beide de ruimte in deze opleiding. Je krijgt dan ook diverse gebruiksvriendelijke modellen en technieken aangereikt waarmee je therapeutisch leert werken, en naar behoefte zelf mee kan differentieren.

De hedendaagse samenleving is dynamisch en kenmerkt zich door complexiteit, werkdruk en snel opeenvolgende veranderingen. De opleiding gaat specifiek in op de steeds vaker opkomende symptomen die deze moderne maatschappij met zich meebrengt. Zo leer je gericht interventies toepassen bij stress, burn-out, depressie, angst en chronische pijnklachten. Ook word je getraind in het ondersteunen van en begeleiden bij grote transities in iemands leven.


De onderwerpen die onder andere aan bod komen
chakra’s, meridianen, energielichamen, levenscycli, numerologie, geometrie, kleurenleer, healing en methodieken van de Rishi’s en Shamanen.

De behandelmethoden van yoga therapie
Yoga houdingen en dynamische lichaamsoefeningen ter bevordering van het veranderingsproces. Meditatietechnieken tegen psychosomatische aandoeningen; het doorbreken van negatieve patronen. Ademhalingstechnieken voor vitaliteit en bewustwording. Marma / acupresuur om energieblokkades op te heffen. Voedingsleer en dieëtiek voor een gezond en vitaal lichaam. Gebruik van alledaagse kruiden om lichaamsprocessen te ondersteunen.

Opleidingstraject
Opleidingsweken De opleiding bestaat uit 200 contacturen verdeeld over 3 opleidingsweken. Iedere week is een unieke ervaring en een mogelijkheid je te verdiepen in het opleidingsaanbod en je eigen leerproces. We verzorgen heerlijke yogische maaltijden en integreren de yogische leefwijze in het dagprogramma om het proces optimaal en holistisch te ondersteunen. De weken vinden plaats in een mooi seminar huis met grote lichte ruimtes, omgeven door een prachtig bosrijk natuurgebied. Het huis biedt een rustige, warme en veilige atmosfeer om samen te kunnen zijn en ons werk te doen.

Voorwaarde voor certificatie
Aanwezigheid van tenminste 80 procent bij de trainingsweken is verplicht. Iedere deelnemer dient los van deze opleiding zelfstandig en aantoonbaar 100 uur studie te doen in anatomie en fysiologie. Deelname aan de opleiding vraagt ook een actieve inzet buiten de moduleweken in de vorm van thuisstudie, zowel in theorie als in praktijk. We verwachten van je dat je bereid bent deel te nemen aan het karma-yogaprogramma. Certificatie en professionele ontwikkeling Deze opleiding is internationaal erkend. Dat betekent dat je na een succesvole afronding van deze opleiding het recht hebt je bij de International Association of Yoga Therapists aan te sluiten.

Kundalinilotus en de IMY geven ook na afronding van de opleiding op diverse manieren ondersteuning om je als professioneel yogatherapeut te kunnen blijven ontwikkelen. Zo verzorgen zij een aantal één- en tweedaagse seminars over specifieke gezondheidsproblemen en ziektes,exclusief voor yogaterapeuten. Daarnaast bieden zij aan alle yogatherapeuten begeleiding aan in de vorm van een online klinisch forum.

Deelname
Deze opleiding is door zijn brede opzet en toepasbaarheid geschikt voor mensen met diverse werk- en studie achtergronden die in een therapeutische omgeving werkzaam zijn of willen zijn.

Kosten
€2750 - €2950 euro (afhankelijk van inschrijfdata) inclusief:
200 opleidingsuren
accommodatie seminar huis
vegetarische maaltijden
examen

Data 2009

Week I: 15-22 Februari
Week II: 14-21 Juni
Week III: 12-19 Oktober

Locatie
Meeuwenveen Accomodaties
Meeuweveenweg 1-3
Havelte / 0521-341289
www.meeuwenveen.nl

Meer informatie of aanmelden voor de opleiding?

Bel: 020-3204922 of Klik hier.

Yoga Lifestyle Studio Amsterdam

Trefwoorden: Alternatieve Geneeskunde, Energielichamen, Geometrie, Healing, Kleurenleer, Levenscycli, Meridianen, Numerologie, Opleiding, Therapie, Yoga,

Contact Yoga Lifestyle Studio

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share