Eerste opleiding in Nederland voor ontwikkeling van ‘applets’

Door: Zeno Group  22-07-2009
Trefwoorden: Design, Training, Ict

-Persbericht-

Competence Factory lanceert leergang iPhone Developer/Designer
Eerste opleiding in Nederland voor ontwikkeling van ‘applets’

Amsterdam, 22 juli 2009 – Als eerste partij in Nederland start opleidingsinstituut Competence Factory een leergang voor het ontwerp en de ontwikkeling van ‘applets’ en webapplicaties voor iPhones en andere smartphones. De training, vanaf eind augustus beschikbaar op drie locaties in Nederland, is toegankelijk voor iedereen met affiniteit met IT of een achtergrond in de grafimedia. De leergang sluit aan bij de groeiende behoefte aan visuele navigatie en gebruiksgemak.

In de leergang iPhone Developer/Designer worden cursisten vertrouwd gemaakt met zowel het ontwerpen, als het ontwikkelen van applicaties voor smartphones. Een vergelijkbare training bestaat tot op heden alleen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De leergang komt beschikbaar in vier programma-samenstellingen die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen, waaronder marketeers, strategen, designers, programmeurs en ontwikkelaars. Afhankelijk van de persoonlijke invulling van de modulaire training, duurt een volledig programma tussen de zes en vijftien cursusdagen.

Vak apart
“Het navigeren van bijvoorbeeld een iPhone is totaal anders dan we voorheen gewend waren,” aldus René Steuer, algemeen directeur van Competence Factory. “Met de juiste applet heb je met een druk op de knop meteen de goede informatie en vaak ook nog gekoppeld aan je geografische positie. Het maken van deze applets en webapps is daardoor echt een vak apart. Het moet duidelijk, gemakkelijk en rustig ogen. Dit vergt een nieuwe manier van denken, development en design.” De leergang speelt in op een sterk groeiende behoefte; alleen afgelopen jaar zijn 65.000 applets toegevoegd aan de App Store.

‘Traditioneel’ platform adopteert navigatie
Competence Factory verwacht dat de waarde van de training de ontwikkeling van smartphone-applicaties overstijgt. “We gaan onherroepelijk toe naar meer computers met een touch screen. De sterk visuele navigatie van de iPhone zien we binnenkort dan ook steeds vaker terug op het ‘traditionele’ platform, de PC,” verwacht Steuer. Het trainingsinstituut past de navigatie zelf al toe op de eigen website en bewijst daarmee dat de designervaring ook waardevol is voor website-ontwikkeling. “Vergelijk de website van De Telegraaf maar eens met de versie op de iPhone. Een wereld van verschil: de laatste leest veel prettiger.”

Over de leergang
De leergang iPhone Developer/Designer is vanaf eind augustus te volgen in de locaties van Competence Factory in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. De trainingen vinden plaats in multidisciplinaire groepen van maximaal acht cursisten en worden gegeven door docenten met ruime praktijkervaring in uiteenlopende vakgebieden. Bij de training wordt gebruik gemaakt van nieuwe 20-inch Apple iMacs, waarop zowel de nieuwste Windows- als Mac-software is geïnstalleerd. Deelname aan de leergang kan vanaf 5.799 euro. Voor meer informatie, zie: www.competencefactory.nl/iphoneleergang.

Over Competence Factory
Competence Factory ontwikkelt en verzorgt sinds 1990 meer dan honderd praktijkgerichte crossmedia trainingen voor particulieren en bedrijven. De trainingen zijn gericht op de integratie tussen marketing en ICT enerzijds, en design en creatie anderzijds. Daarnaast biedt Competence Factory maatwerktrainingen, afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte van een organisatie. Het trainingsinstituut is onderdeel van Appoint, bemiddelingsbureau voor tijdelijke en vaste medewerkers op het gebied van marketing, communicatie, sales, grafimedia, online media en ICT. Competence Factory beschikt over centraal gelegen trainingslocaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en verzorgt ook trainingen op locatie. Voor meer informatie, zie: www.competencefactory.nl.

-Einde bericht-

---------------------------------------------------------

**NOOT voor de REDACTIE**. Niet bestemd voor publicatie.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Ivo van den Brand
020 – 30 10 989
[email protected]  

Competence Factory
René Steuer
Algemeen directeur
020 – 522 52 35
[email protected]  

Trefwoorden: Apple, Applet, Applicatie, Appoint, Arbeid, Blackberry, Competentie, Cursus, Design, Desktop, Develop, Grafisch, Groei, Ict, Instituut, Iphone, It, Leergang, Markt, Navigatie, Ontwikkeling, Opleiding, Pda, Persoonlijk, Smartphone, Steuer, Training, Visueel, Vormgever, Web, Windows,