Fair Products nu ook op green fair in Hippolytushoef

Door: Fair Products  31-05-2007
Trefwoorden: Fair Trade, Fair

Fair Products, 'De eerlijke kadowinkel van Nederland' is een online winkel met producten die onder goede omstandigheden gemaakt zijn in derde wereld landen. De makers worden ondersteund in hun bedrijfsvoering en krijgen een goede prijs voor hun waren. “Een goed principe,” vindt R. Kieft, één van de oprichters van Fair Products. “Mensen leren een vak zoals het vervaardigen van houten beelden of maken van pluche speelgoed en verdienen daarmee hun eigen geld. Dat is beter dan geld sturen.”

Voor Fair Products was het een een logische keuze om eerlijke producten via het internet aan te bieden. “We wilden iets doen wat bij onze principes past. Hiermee verlagen we de drempel voor mensen die toch graag eerlijke producten willen kopen zonder dat ze daar veel moeite voor hoeven doen.” Wat veel mensen zich niet realiseren is dat veel producten met behulp van kinderarbeid en/of slavenarbeid gemaakt worden. “Het is eigenlijk best raar dat mensen speelgoed kopen voor hun kinderen die gemaakt zijn door jonge kinderen. Als je je dat realiseert, is die leuke knuffelbeer ineens niet zo schattig meer.”

Ook bedrijven kunnen terecht bij Fair Products voor bijzondere relatiegeschenken en kerstpakketten. “Steeds meer mensen worden zich bewust van wat zij kopen,” verteld R. Kieft,. “Alleen weet niet iedereen waar eerlijke producten te koop zijn. Fair Products wil met haar online winkel toegang creëren voor een groot publiek om eerlijke producten te kunnen kopen.” Sinds de start in februari loopt de webwinkel, gevestigd in Anna Paulowna, goed. “We hebben nog geen enkele week onder de verwachting gedraaid,” verzekert Kieft. En hoe zit het met de prijzen van Fair Products? “Onze producten zijn misschien wat duurder dan producten die onder slechte omstandigheden gemaakt worden bijvoorbeeld in China, maar tegelijkertijd zijn we wel goedkoper dan de luxere winkels in woonaccessoires en handgemaakt speelgoed.”

Fair Products zal te vinden zijn in pagode 8 op de Lions Green Fair. De openingstijden zijn vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni van 10.00 uur tot 19.00 uur en zondag 3 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entree is € 6,- p.p.. Kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren is € 2,-.
Voor meer informatie: www.lionsgreenfair.nl of www.fairproducts.nl.

Trefwoorden: Fair, Fair Trade