Wereld Fair Trade Day 12 mei 2007

Door: Fair Products  07-05-2007
Trefwoorden: Fair Trade, Eerlijke Producten, Eerlijke Wereld Handel

'Kinderen hebben Fair Trade nodig'

Zaterdag 12 mei is het zover! Dan is het 'World Fair Trade Day' - oftewel 'Dag van de Eerlijke Wereldhandel'. Op en rond deze dag zullen er verschillende activiteiten en aanbiedingen zijn met betrekking tot eerlijke wereldhandel.

Fair Trade wordt steeds populairder onder het grote publiek. De vraag naar producten onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in de Derde Wereld wordt steeds groter. De bedrijfjes in landen als Indonesië, India, Sri Lanka en Afrika worden niet alleen geholpen bij hun bedrijfsvoering maar worden ook milieubewust gemaakt.

In verschillende landen over de hele wereld wordt Fair Trade Dag gevierd met als thema dit jaar: 'Kinderen hebben Fair Trade nodig'. Kinderarbeid komt helaas nog veelvuldig voor. Dit komt niet alleen voor bij producten als chocola en bananen maar ook bij het vervaardigen van kleding, kinderspeelgoed en woonaccessoires worden jonge kinderen uitgebuit.

Reden te meer voor Fair Products, de Fair Trade internetwinkel met woonaccessoires, wierook en speelgoed, om een website op te richten waar informatie over de verschillende evenementen en acties rondom Wereld Fair Trade Dag te vinden zijn. Zo hebben de wereldwinkels een fotoactie voor kinderen waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Bij Fair Products online, gevestigd in Anna Paulowna is er in de week van maandag 7 mei tot en met zondag 13 mei 10% korting op het gehele assortiment. In Fair Trade kledingwinkel Joepie's Fashion in Rotterdam krijgen klanten bij hun aankoop vanaf 50 euro een mooie eerlijke tas kado.

Met de Dag van de Eerlijke Wereldhandel vieren we dat er organisaties en winkels zijn die eerlijke producten verkopen en dat de consument steeds bewuster koopt.

Er kunnen nog meer acties en evenementen aangemeld worden. Voor meer informatie kijk op www.fairproducts.nl of www.worldfairtradeday.com

Trefwoorden: Eerlijke Producten, Eerlijke Wereld Handel, Fair Trade,