Sony Europe introduceert externe DRX-830UL-T "multi-format" dvd-schrijver voor Windows en Mac

Door: Sony  14-12-2006

De divisie IT-randapparatuur van Sony Europe heeft vandaag de introductie aangekondigd van de eerste Sony "multi-format" dvd-schrijver voor de Europese markt die geschikt is voor zowel Windows als Mac. De compacte DRX-830UL-T-drive wordt geleverd met twee krachtige softwarepakketten, het bekroonde Nero 7 Essential voor Windows en Toast 6 Lite voor Macintosh, zodat Windows- en Mac-gebruikers beschikken over een alles-in-één-oplossing voor het beschrijven van dvd's.

De DRX-830UL-T heeft een ruimtebesparend verticaal ontwerp en wordt standaard geleverd met een interface voor i.LINK (Firewire/IEEE 1394) en een interface voor USB 2.0. De drive ondersteunt een 18x overspeed* dvd±r-schrijfsnelheid van standaard 16x media. Hierdoor neemt het wegschrijven van 4,7 GB aan gegevens, muziek, video of afbeeldingen slechts vijf minuten in beslag. Deze drive levert absolute topprestaties bij het beschrijven van de allernieuwste dubbellaagse 8,5-GB dvd±r-media en van herschrijfbare dvd- en cd-r/rw-schijven. Tenslotte draagt ook de snelheid van 12x voor dvd-ram haar steentje bij aan de uitstekende prestatiekracht.

De externe DRX-830UL-T van Sony is vanaf december 2006 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 135 euro inclusief BTW. In oktober 2006 zijn reeds twee productpakketten van interne 18x dvd-schrijvers (AW-G170A-BC en DRU-830A) op de markt gebracht.

* Overspeed betekent dat klanten standaard 16x media kunnen gebruiken (en de 18x media die op dit moment verkrijgbaar zijn) en dat ze deze media met een hogere snelheid kunnen beschrijven.


Contact Sony

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share