Sony introduceert de AWG170A dvd writer met de hoogste lees-/schrijfsnelheid

Door: Sony  01-09-2006

OEM versie van de door Sony NEC Optiarc Inc. ontwikkelde dvd writer nu verkrijgbaar

De divisie IT-randapparatuur van Sony Europe heeft de introductie aangekondigd van de dvd-ram compatibele AWG170A dvd-writer – de eerste Sony drive die is ontwikkeld door Sony NEC Optiarc Inc., de onlangs opgezette joint venture tussen Sony Corporation en NEC Corporation. De AWG170A levert de hoogste schrijfsnelheden van dit moment en ondersteunt een 18x overspeed* dvd±r-schrijfsnelheid van 16x enkellaagse media. Daarnaast beschrijft en leest deze drive dvd-ram schijven met maximaal 12-voudige snelheid en is hij daarmee meer dan 50% sneller.

Behalve dvd-ram media ondersteunt de AWG170A alle dvd+r/rw- en dvd-r/rw-media, inclusief de nieuwste beschrijfbare dubbellaagse dvd-schijven. De Sony AWG170A is geschikt voor meer dan 400 geteste en ondersteunde mediatypen en levert een 8x opnamesnelheid voor dubbellaagse dvd+r- en dvd-r-schijven. Beschrijfbare dvd’s worden opgenomen met 8-voudige (dvd+rw) of 6-voudige (dvd-rw) snelheid en kunnen met 13-voudige snelheid worden gelezen. De drive ondersteunt tevens een 48x lees-/schrijfsnelheid voor cd-r-schijven. De AWG170A is een Ultra DMA66 Mode 4 ATAPI-apparaat.

Sony NEC Optiarc Inc.
Sony Corporation (“Sony”) en NEC Corporation (“NEC”) hebben in april 2006 Sony NEC Optiarc Inc. opgezet, een joint venture voor de gezamenlijke ontwikkeling, engineering, productie, marketing en verkoop van optische schijfeenheden. Dit samenwerkingsverband heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal nieuwe geavanceerde functies, zoals Active Laser Power Adjustment, dat zorgt voor een continue controle van de schijf zodat een optimale schrijfkwaliteit kan worden gegarandeerd.

Tot de andere nieuwe functies behoren Active Disc Position Adjustment, een functie die voorziet in compensatie bij niet-gebalanceerde schijven, en het Static Damper System, dat schokken en trillingen minimaliseert tijdens het lezen en beschrijven van schijven. De AWG170A heeft een zelfkoelend systeem zonder mechanische ventilator en is bovendien een van de kleinste drives op de markt, waardoor de luchtcirculatie in de pc nog beter verloopt.

De OEM-versie van de Sony AWG170A-drive is vanaf augustus 2006 verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

* Overspeed betekent dat klanten standaard 16x media kunnen gebruiken (en de 18x media die op dit verkrijgbaar zijn) en dat ze deze media met een hogere snelheid kunnen beschrijven.


Contact Sony

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share