Sony kondigt vijfde tapedrive-generatie binnen het tienjarig bestaan van de AIT-drive en media aan

Door: Sony  29-09-2006

Met een schijfcapaciteit van 400 GB is de AIT-5 de kleinste superdrive in zijn klasse

De divisie IT-randapparatuur van Sony Europe heeft vandaag de introductie aangekondigd van de vijfde tapedrive-generatie in de AIT-structuur (Advance Intelligent Tape): de AIT-5. De AIT-5 heeft een interne capaciteit van 400 GB, gevat in een compact halfhoog formaat, en biedt dubbel zoveel interne capaciteit als de vorige generatie. De AIT-5 kan meer gegevens op een kleiner oppervlak opslaan dan alle andere tapedrives die momenteel verkrijgbaar zijn en is daarmee de kleinste superdrive in zijn klasse.

De introductie van de AIT-5 valt samen met het tienjarig bestaan van de AIT-technologie. Het uitgangsdoel van Sony om elke twee jaar een nieuwe generatie op de markt te brengen is met de komst van deze drive dus gehaald. Bovendien is AIT hiermee ook nog eens de enige tapestructuur op de markt die volgens het gepubliceerde ontwikkeltraject is geleverd. De nieuwe structuur is ook geschikt voor het lezen en beschrijven van AIT-3-, AIT-3Ex- en AIT-4-media, en levert daarmee de voordelen van een capaciteitsupgrade terwijl bedrijven die in eerdere generaties hebben geïnvesteerd hun media gewoon kunnen blijven gebruiken. De AIT-5 heeft een constante interne overdrachtsnelheid van 24 MB per seconde en met een gegevenscompressie van 2.6:1 biedt de AIT-superdrive bovendien een opslagcapaciteit van maximaal 1,04 TB per cartridge met een snelheid van maar liefst 225 GB per uur.

“De AIT-5 voldoet aan de steeds groeiende behoeften van AIT-gebruikers met betrekking tot capaciteit en snelheid. En de behoeften van gebruikers staan bij ons hoog in het vaandel. De compacte vorm van de nieuwe drive en media biedt bedrijven, die zuinig moeten omgaan met hun ruimte, een hogere opslagcapaciteit. Bovendien kunnen ze media van eerdere generaties zonder problemen blijven gebruiken”, aldus Will Trotman, Senior Product Manager voor tapeproducten bij Sony Europe. “AIT biedt de grootste reeks interne gegevenscapaciteiten in één structuur die momenteel verkrijgbaar is; van 20 GB tot maar liefst 400 GB en het einde is nog lang niet in zicht.”

Naast de interne modellen van 3,5 inch en 5,25 inch voor OEM-gebruik en systeemintegratie (SDX-1100V-modellen), zal Sony twee eigen StorStation-pakketten op de markt brengen met Symantec Backup Exec 10d voor Windows Servers (QuickStart Edition), HP ProLiantTM-montagerails en een driejarige garantie voor snelle vervanging. De interne StorStation AITi1040S-drive en de externe StorStation AITe1040SBK-drive zijn vanaf oktober 2006 verkrijgbaar. De AIT-5 zal, als alternatief voor afzonderlijke drives, ook worden geïntegreerd in de StorStation-automatiseringsproducten van Sony, die zowel op het bureau als in een rek kunnen worden geplaatst. De adviesprijzen beginnen bij 2250 euro, exclusief BTW.

Ter ondersteuning van de introductie van de drives zal de Recording Media & Energy-divisie van Sony Europe AIT-5-media (SDX5-400C) introduceren die zijn gebaseerd op de nieuwste AME3-tapestandaard (Advanced Metal Evaporated). Door een verbeterde verdampingsmethode van het magnetisch materiaal bieden AME 3-media een hogere uitvoer en minder ruis en daarmee een hogere opslagdichtheid met minder slijtage. Hierdoor gaan de koppen langer mee. Net als andere versies met een hoge capaciteit biedt de AIT-5 tevens WORM-media (Write-Once-Read-Many) om te kunnen voldoen aan de strikte eisen die tegenwoordig worden gesteld aan het bewaren en beschermen van informatie.


Contact Sony

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share