De genomineerden voor de Bronzen Waaier

Door: Back2basic Training  29-05-2009

De stichting de Waaier, makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen, gaat dit jaar voor de derde keer de Bronzen Waaier uitreiken. Het speciale team dat heeft gekeken naar de kandidaten bestond uit: Willem Schuurman (Schuurman Groep), Christiaan Kwint (wethouder gemeente Alkmaar) en Ron Wolters (Museum Broeker Veiling). Aan hun was de schone taak uit de meer dan 120 bedrijven, vier genomineerden aan te wijzen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor maatschappelijke organisaties.

De genomineerden zijn:

Back2Basic Training, Arjan Oostmeyer.
Als kleine organisatie is hij vanaf 2005 zeer actief op projecten van de Waaier. Naast de vele matches op de Beursvloeren van 2006 en 2008 waarbij bij gratis trainingen weggaf, zette hij zich ook regelmatig in voor het welzijn van kinderen. Naast een grote opknapbeurt voor de Mytylschool 'De Ruimte' in Bergen, heeft hij zich hard gemaakt voor een nieuwe gehandicapten bus. De 'Ruimtebuzzzzzzzz' (€ 75.000,-) rijdt vanaf het schooljaar 2007 de kinderen veilig naar verschillende locaties voor diverse activiteiten.
Tevens hielp hij een ander platformlid bij de actie in samenwerking met het MCA om een geweldige dag te organiseren voor kinderen met een glutendieet. Een grote groep kinderen heeft op skiclub Il Primo een geweldige les gehad. Zijn nieuwste actie houdt hij nog even voor zich.

Gemeente Alkmaar
Alkmaar is al jaren geleden begonnen zich actief op te stellen door medewerkers te betrekken bij maatschappelijk betrokken ondernemen. De matches zijn zeer divers, naast het verzorgen van kussen en dagjes uit gaven zij kaarten weg voor de zwembaden en de ijsbaan. Ook de vest geeft rondleidingen achter de coulissen weg op de Beursvloer. Door de bekendheid binnen de eigen organisatie zijn naast de matches op de beursvloer ook nog eens 22 schenkingen (meestal kantoormaterialen) gedaan.

Stammis Horeca, Arjan Groen
Bij een feestje (de Beursvloer) is Stammis Horeca er altijd bij. Beiden keren heeft hij een zeer grote bijdrage geleverd. Zij sponsoren de kinderkermis bij Esgede – Reigersdaal en op de beursvloer maakten zij de match om kostenloos stoelen en tafels te regelen voor het concert voor alle ouderen met Willeke Alberti. Toen de stichting Dubla, de manage voor zwaar gehandicapten, bijna klaar was brak er brand uit, ook toen sprongen zij direct bij.

Politie Noord Holland Noord, Gerrit Groot
Tijdens een teambuilding sessie van het management waarin zijn gezamenlijk een kinderboerderij moesten opknappen begon de liefde voor stichting de Waaier. Een groot jeugd-spektakel 2007 op het Waagplein waarbij de agenten samen met kinderen sport en spel activiteiten deden had grote impact, en niet alleen bij de kinderen. Sindsdien heeft Gerrit Groot het gehele corps mee om activiteiten te ontplooien. Zo komen zij zich graag persoonlijk voorstellen en materialen laten zien bij de JOL, het COA en bijvoorbeeld de scouting Graaf Daron. Ook bij 'Track The Talent' verzorgen zij een leiderschapsworkshop voor kinderen die dreigen de school voortijdig te verlaten.

U kunt stemmen op één van deze vier organisaties die zich regelmatig inzetten voor diverse goede doelen in de HAL Regio. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@de-waaier.nl o.v.v. de Bronzen Waaier met de naam van uw keuze.