'De oude bus kan niet meer.'

'De oude bus kan niet meer.' van Back2basic Training

Door: Back2basic Training  12-06-2007

11 November vond de Beursvloer Alkmaar plaats. Door Renee Rademacher van de stichting de Waaier was er een grootte groep ondernemers uitgenodigd om hun steentje bijdragen aan de diverse vrijwilligers organisaties. Ook de Mytylschool de Ruimte uit Bergen was aanwezig met hun wens: een nieuwe gehandicapten bus voor het vervoeren van leerlingen naar de buitenschoolse activiteiten. ‘De bus heeft 13 jaar dienst trouwe dienst bewezen maar de kosten voor onderhoud rijzen nu de pan uit.’ Vertelt Martin van der Bijl, teamcoördinator bij de Mytylschool. ‘De oude bus kan niet meer.’

Op zoek naar een sponsor op deze Beursvloer was eenvoudig, maar voor een gehandicapten bus, die al snel tegen de € 70.000,- kost, dat kan je niet in één uur regelen. Toch wist Martin van der Bijl iemand te vinden. Arjan Oostmeyer van Back2Basic Training vond dit een echte uitdaging. ‘Ik help jullie om deze bus te realiseren.’ Na het officieel vastleggen van de afspraak bij de notaris begon het doorbijten, ‘Wij hebben het geluk gehad met een goede relatie van mij.' Vertelt Arjan Oostmeyer verder. 'Paul de Jongh van Univé Zorg Verzekeringen vond het belang van een nieuwe veilige gehandicaptenbus groot en ook zij wilden graag hun steentje bijdragen.'

Martin van der Bijl van de Mytylschool Bergen was zeer gelukkig; 'Het zou fantastisch zijn als wij de bus aan het begin van het nieuwe schooljaar het schoolplein kunnen oprijden.' Ook dit bleek niet zo eenvoudig, de levertijd van een nieuwe bus en het ombouwen hiervan zou tussen de 5-8 duren. Onacceptabel vonden de heren 'Hebben wij eindelijk het geld bij elkaar, moeten wij nog zo lang wachten op een nieuwe bus' zegt Martin van der Bijl. Na contacten met Tribus, het bedrijf dat dit soort bussen ombouwt tot gehandicaptenvervoer, bleek dat zij voor zichzelf een showroommodel besteld hadden. Een Volkswagen Crafter 35D, precies zoals de Mytylschool hem wil hebben. Na overleg met Tribus zal de bus, die voor de zomer geleverd wordt, op naam worden gezet van de Mytylschool de Ruimte.

Vanaf dit moment werd het makkelijker: de Ronde Tafel Heerhugowaard wilde graag op hun kosten de bus een jaar lang laten rijden en voor de opening wordt door het wijkcentrum De Oerver uit Oudorp een enorme cadeauverpakking gemaakt.

24 augustus zal het zover zijn: de nieuwe gehandicaptenbus zal op het schoolplein op spectaculaire wijze worden onthuld. Alle 163 kinderen van de Mytylschool hebben al de opdracht gekregen om een nieuwe naam voor de bus te verzinnen.


Back2Basic Training, Arjan Oostmeyer