Leuk een dagje teambuilding (deel 2)

Leuk een dagje teambuilding (deel 2) van Back2basic Training

Door: Back2basic Training  10-08-2007

Goed teamwork is niet eenvoudig en niet altijd even leuk totdat de teamresultaten inzichtelijk worden.
'De vertrouwensband is de fundering van teamwork, daarvandaan kan je discussies en productieve idealogische conflicten hebben.' verteld de heer A. Oostmeyer van Back2Basic Training 'Deze trede van teamwork wordt dan ook wel als zwaarste betitteld; hoe voer je discussies om uiteindelijk alle neuzen de zelfde kant op te kijken. De juiste vergadertechnieken, gesprekstechnieken, enz. enz. moeten worden ingezet om de eenheid van leiding te vergroten.'

Back2Basic Training heeft dit najaar drie open trainingen ingepland voor directeuren en managers om inzicht te krijgen in de effectieviteit en efficiëntie van hun team en handvatten te krijgen om dit te verhogen.

3 en 4 septemer (vol)
4 en 5 oktober Bergen
1 en 2 november IJmuidenEen team is een groep mensen die coöperatief werken om een gezamenlijk doel te bereiken. Dit lijkt eenvoudig en in de praktijk blijkt dat dit het niet is.

Uiteindelijk draagt teamwork –en niet geld, strategie of technologie– het meest bij aan het concurrerend vermogen van een bedrijf. (P. Lencioni)

Waarom?
Zijn uw teamleden bereid op hun afdeling offers te brengen om het team resultaat te verhogen? Spreken teamleden elkaar aan op tekortkomingen en improductief gedrag? Scharen teamleden zich achter de besluiten van een vergadering, ook als er een heftige discussie aan voorafging? Wordt tijdens vergaderingen gediscussieerd voor het resultaat of voor de discussie?

Uit recent onderzoek blijkt dat de meeste mensen menen dat het succes van een team voor het grootste deel door omgevingsfactoren bepaald wordt.

Het blijkt dat vele managers binnen bedrijven niet weten waar hun Team staat. Verrijk daarom uw kennis en vaardigheden en haal meer uit de effectiviteit van uw Team.

Back2Teamwork
Voor directies en MT-leden is Back2Teamwork ontwikkeld dat ingaat op het behalen van de algemene en meer specifieke doelstellingen binnen uw (Management) Team en andere afdelingen binnen uw organisatie. Om uw doelstellingen gemakkelijker te bereiken worden handvatten aangereikt en processen inzichtelijk gemaakt.

Daarom:
In deze twee dagen krijgt u:
- inzicht in uw rol binnen het team;
- inzicht in hoe uw Teamleden tegen u aan kijken;
- inzicht in waar en hoe u uw Teamwork kan versterken;
- concrete handvatten aangereikt;
- de mogelijkheden om daarna de effectiviteit en de efficiency van uw Team
te verhogen.
Het resultaat zal op zowel korte als lange termijn enorm verbeteren.

Wat zeggen onze relaties:
'Een zwaar programma waarin de frustraties van teamwork en de valkuilen
van managers de weg doen kruisen.' J. de Vries van Rotagraphic

‘Verhelderend, soms confronterend en daardoor ook zeer leerzaam’ Theo Snijder van Snijder GGN Gerechtsdeurwaarders.

‘Nooit geweten en gezien hoe effectief een groep mensen kan zijn als je over de juiste achtergronden en inzichten beschikt. Top!’ J. Koster van Durga Enterprises.

‘Zeer pragmatisch en goed voor de mindsetting.’ R. Verduin van DoSe


Meer informatie:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:
Arjan Oostmeyer; 06-42805530