Ruitmebuzzzz houdt mytylschool mobiel

Ruitmebuzzzz houdt mytylschool mobiel van Back2basic Training

Door: Back2basic Training  27-08-2007

Ruimtebuzzzz. Een eigentijdse naam voor de nieuwe bus van de mytylschool De Ruimte in Bergen (NH). Vrijdag werd het fonkelnieuwe voertuig onthuld. Tot groot enthousiasme van de 160 leerlingen tilde een grote ladderauto van de brandweer Bergen het doek van de wagen. De kinderen bestormden de bus na de onthulling massaal.

De nieuwe was hard nodig voor de school. De oude ‘Lobus’ voldoet niet meer aan de nieuwe (veiligheids)eisen van deze tijd. Maar een nieuwe koop je niet zo maar. Daar is € 65.000,- voor nodig. De helft van de som was voor de school nog wel op te brengen, maar meer ook niet. Dat hoorde het bedrijf Back2Basic Training vorig jaar ook. Op de Beursvloer, waar bedrijven en instellingen bij elkaar gebracht werden. ‘Die bus komt er!’ zei Arjan Oostmeyer van Back2Basic Training, zo verplichte het bedrijf uit Bergen aan Zee zich direct. En het hield woord.

Aanpassingen
Verschillende sponsoren werden gezocht en gevonden. ‘Wij hebben geluk gehad met een goede relatie van ons’ verteld Arjan Oostmeyer. ‘Unive was bereid om het te kort bij te betalen. En toen kwam de rest van zelf.’ Tribus in de Meern die dit soort bussen ombouwt was bereid de bus incl. ombouwen voor een speciale prijs te verkopen. De ronde tafel 144 uit Heerhugowaard wilde ook haar steentje bijdragen: een jaar lang gratis rijden. Voor de bestickering van de bus konden zij ook rekenen op een prachtige deal.

De mytylschool De Ruimte waarop kinderen zitten van Castricum tot Den Helder heeft vele vrienden zo bleek. De prijsaanvraag voor een nieuwe naam voor de bus leverde liefst 93 inzendingen op. De jury koos voor de vondst van leerling Merel Luiken. Ruimtebuzzzz is herkenbaar, heeft een relatie met de naam van de school en is gemakkelijk uit te spreken.

De Ruitmebuzzzz zal de komende jaren weer moeiteloos naar activiteiten als paardrijden en zwemmen gereden worden. En hij wordt uiteraard ingezet bij korte trips en schoolreisjes.