Seminars Kamer van Koophandel Alkmaar

Seminars Kamer van Koophandel Alkmaar van Back2basic Training

Door: Back2basic Training  12-02-2007

Seminars om ondernemers te steunen bij het maken van keuzes

ALKMAAR – Het maken van keuzes is cruciaal voor ondernemers. De kamer van koophandel speelt in 2007 hierop in met vier seminars van trainer Arjan Oostmeyer. Alle vier bedoeld om de kennis en vaardigheden te vergroten. Handvatten waarmee ondernemers daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan.

Oostmeyer van Back2Basic Training geeft de seminars om de Mindset van ondernemers te veranderen. Hierbij traint hij naar eigen zeggen vooral tussen de oren van de mensen, omdat ze vaak de verkeerde gedachtesprong maken. “Ondernemers richten zicht te veel op het verlenen van diensten, maar het is belangrijker dat ze zich focussen op de verkoop van hun product of dienst. Een website bouwen op je zolderkamer is leuk, maar het is veel goedkoper om dat uit te besteden. Het maken van de juiste keuze is belangrijk voor succesvol ondernemen.”

De seminars van Oostmeyer zijn als serie maar ook apart te volgen en gaan in op specifieke aspecten van het ondernemerschap: Ondernemersvaardigheden voor starters; Time-Management; Professioneel verkopen van diensten en Onderhandelen voor beter resultaat.

praktische seminars voor ondernemers in 2007

Oostmeyer van Back2Basic Training stelt dat met name aan de training ondernemersvaardigheden voor starters grote behoefte is. “Onderzoek van de Kamer wijst uit dat de helft van de startende ondernemers binnen vijf jaar tijd stopt met hun bedrijf. Met het seminar wil ik – in een dagdeel dus helder en concreet - inzichtelijk maken welke vaardigheden nodig zijn voor succesvol ondernemen.”

Time management

In het seminar Time Management gaat vooral om “effectief en efficiënt” werken. “Veel ondernemers en directeuren van snel groeiende bedrijven verdelen het werk niet goed. Zij willen te veel in eigen hand houden en lopen daardoor met stress rond. Simpelweg: keuzes maken. Mentaal alles goed op een rijtje hebben.”

Vragen van leden van de Kamer kunnen ook leiden tot een seminar, vertelt de trainer. Zo ontstond het nieuwe seminar; Professioneel verkopen van diensten. “De laatste jaren is een slag gaande op het gebied van diensten verkopen. Concurrentie, meer producten en dienstensoorten zorgen voor een overvloed op de markt. Dat maakt het slijten van diensten moeilijker. Ondernemers moeten zich richten op het onderscheidende vermogen ten opzichte van de concurrent. De prijs is slechts een van de facetten waardoor de klant voor jouw product kiest. ”

Onderhandelen voor een beter resultaat

Onderhandelen voor een beter resultaat behelst volgens Oostmeyer de commerciële functie van de verkoop. “Eerst vertel ik de deelnemers hoe zij dit beter aan kunnen pakken. Daarna gaan ze zelf aan de slag om het verkoopproces in de praktijk te trainen.”

Back2Basic is slechts 1 van de deskundigen die door de Kamer uitgenodigd zijn om in 2007 informatie op maat te bieden. Het totale pakket wordt – steeds actueel – gepresenteerd op www.kvk.nl. Zo biedt de seminarkalender een training over ‘de vaardigheden van een ondernemer”.