Consumentenbond test auto- en kilometerverzekering 2008/2009

Consumentenbond test auto- en kilometerverzekering 2008/2009 van Dekilometerverzekering.nl

Door: Dekilometerverzekering.nl  04-12-2008
Trefwoorden: Onderzoek, Landelijk, Korting

Vooral hoogte premie belangrijk
De Consumentenbond adviseert mensen die een nieuwe autoverzekering moeten kiezen zich vooral te laten leiden door de hoogte van de premie. In hoofdlijnen zijn namelijk de verzekeringsvoorwaarden bij de verschillende verzekeraars gelijk.
De voornaamste verschillen zitten in de nieuwwaarderegeling en de gehanteerde bonus/malusladder. Het maakt daarbij ook uit waar de automobilist woont, welke auto hij rijdt, hoeveel kilometer hij rijdt en hoeveel bonuskorting u al heeft opgebouwd.

Kilometerverzekering
Nieuwkomer in de landelijke onafhankelijke vergelijking is dekilometerverzekering.nl Uit het onderzoek blijkt dat met name een auto die WA + beperkt casco moet worden verzekerd heel goedkoop kan uitkomen bij de kilometerverzekeraar. Een goed voorbeeld is een middenklasser in de grote stad. De KM-verzekering rekent € 199,- terwijl de duurste verzekeraar hiervoor € 1062,- rekent. Dat is een factor 5,34 duurder en levert een besparing op van 81%. Volgens de Consumentenbond kan voor automobilisten met een laag jaarkilometrage deze verzekering erg interessant zijn.

Werkwijze
Bij DeKilometerverzekering wordt vooraf een inschatting gemaakt van uw jaarkilometrage en daar de premie op gebaseerd. De meeste traditionele autoverzekeraars hebben hierin een beperkte keuze. Vaak zijn het vooraf vastgestelde kilometrages. Na een jaar wordt het werkelijk aantal gereden kilometers vastgesteld en volgt verrekening. Heeft u minder gereden dan vooraf afgesproken dan krijgt u premie terug. Deze verzekering kent geen terugval in bonuskorting en dus geen hogere premie na een schade. Bij dit product hoeft dus ook geen no-claimbeschermer meer extra te worden gesloten. De no-claimbeschermer is volgens de bond een ‘klantenbinder’ welke problemen op kan leveren bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Vaak duurdere verzekeraars
London, Noordhollandsche van 1816, Neerlandia en Generali komen in de vergelijking bij een WA + beperkte casco en WA + casco vaak duurder uit.
De consumentenbond adviseert daarom mensen goed te laten vergelijken op diverse websites. In 2006 waarschuwde de Consumentenbond ook al dat bij zogenaamde vergelijkingssites niet alle goedkope autoverzekeraars zijn opgenomen.

Trefwoorden: Geldgids, Korting, Landelijk, No-claimbeschermer, Onafhankelijk, Onderzoek, Oriondirect, Polisdirect, Turien, Vergelijken, Verzekeruzelf,