Kilometerverzekering: Premiestijging na schade auto vaak onduidelijk

Door: Dekilometerverzekering.nl  02-02-2012
Trefwoorden: Auto Verzekering, Autoverzekering Vergelijken

Veel autobezitters vermoeden onterecht dat ze na 1 schuldschade ook maar 1 schadevrij jaar kwijt raken. De onduidelijkheid bij consumenten komt voort uit het feit dat autoverzekeraars hier niet of niet graag over communiceren. Het binnenhalen van de klant lijkt soms belangrijker. In de meeste voorwaarden wordt niet in heldere tekst beschreven hoeveel schadevrije jaren men verliest. Vaak beperkt zich dit tot de tekst: ‘U valt terug in no-claim’. Ook vergelijkers maken dit niet genoeg duidelijk. Vaak wordt de kwaliteit aangegeven met sterretjes en zelfbedachte rankings om zo te bepalen hoe hoog zij de kwaliteit van de door hun aangeboden autoverzekering inschatten. Hoeveel schadevrije jaren men kwijt raakt na een eventuele schuldschade en hoeveel en hoelang men dan meer moet gaan betalen voor de autoverzekering staat daar nooit expliciet bij. Dit terwijl bij één van de grootste autoverzekeraars van Nederland de terugval kan leiden tot een 70% premiestijging na 1 schadegeval. Om bij de keuze voor de juiste autoverzekering een goede afweging te maken is deze informatie juist heel belangrijk.

Meer betalen na een schade
”Het is de Nederlander totaal niet bekend dat men tussen de 4 en 6 schadevrije jaren verliest na een schuldschade of claim bij de autoverzekeraar. Laat staan over hoeveel procent premieverhoging we dan praten.’’ Die conclusie trekt Michael Boon van de Kilometerverzekering.nl na meer dan 5 jaar succesvol auto’s verzekeren via internet. Heeft iemand een schade gehad en besluit hij over te stappen naar een andere autoverzekeraar, dan komt men vaak van een koude kermis thuis. Iedere verzekeraar gaat namelijk anders om met de terugval van de schade vrije jaren. De nieuwe verzekeraar controleert of de schade vrije jaren ook echt bestaan. Blijkt dit lager te zijn, dan komt de korting veel lager uit en moet de klant bijbetalen. En bij een negatief aantal jaren kan de verzekeraar zelfs besluiten om de klant helemaal niet meer te accepteren. Autoverzekeraar Kilometerverzekering heeft als één van de eerste verzekeraars in de nieuwste polisvoorwaarden duidelijk beschreven dat de klant 4 schade vrije jaren verliest bij een schuldschade, maar hierdoor geen hogere premie gaat betalen. Alleen de gereden kilometers bepalen bij deze autoverzekering de hoogte van de premie. Zo weet iedereen bij het afsluiten waar hij aan toe is zonder nare verrassingen achteraf. Heeft de klant met een traditionele autoverzekering een schade gehad en krijgt hij dus te maken met premieverhoging dan is er één troost: in de meeste polisvoorwaarden is opgenomen dat men na een schade het recht heeft de polis direct op te zeggen. Men moet dit dan wel meteen bij de verzekeraar kenbaar maken.

De kilometerverzekeraar is een groot voorstander van goed leesbare en begrijpbare voorwaarden. Wij volgen hierin de vernieuwde richtlijnen van de AFM. Onze voorwaarden zijn helder en duidelijk leesbaar voor iedereen. De term Jip en Janneke taal willen we niet gebruiken…
Het kiezen van een autoverzekering blijft namelijk een uiterst serieuze zaak.

Trefwoorden: Auto Verzekering, Autoverzekering Vergelijken

Andere producten en diensten van Dekilometerverzekering.nl

12-10-2010

Een Kilometerverzekering met 3 jaar nieuwwaarderegeling ( Autoverzekering TIP! )

 Een Autoverzekering per Kilometer ( kilometerverzekering ) kunt u alleen bij ons afsluiten. Voordelig, uistekende voorwaarden en snelle schadeservice!


12-10-2010

Nu ook zorgverzekeringen vanaf 2011 afsluiten in het Kilometer Zorgcollectief

 Een goedkope autoverzekering en zorgverzekering sluit u af bij DeKilometerverzekering.nl


Kilometerverzekering opgenomen in vergelijkingssite Consumentenbond van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
01-09-2009

Kilometerverzekering opgenomen in vergelijkingssite Consumentenbond

DeKilometerverzekering.nl wint terrein

Bergen - DeKilometerverzekering.nl doet het steeds beter. De kritische en kostenbewuste consument ziet in het product een goed alternatief voor de reguliere autoverzekering. Het concept: ‘alleen betalen voor de kilometers die je rijdt’, wint duidelijk terrein. Mede daardoor is de Kilometerverzekering.nl als 28ste verzekeraar opgenomen in de lijst van verzekeraars die de Consumentenbond vergelijkt.


22-08-2009

Wisselen van autopolis nog steeds voordelig Consumentenbond 2009

Leden van de Consumentenbond kunnen voortaan op de website berekenen welke autoverzekeraar in hun situatie het goedkoopste is


Route Mobiel, SOS, ANWB: Pechhulp Verzekering van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
22-08-2009

Route Mobiel, SOS, ANWB: Pechhulp Verzekering

Ben je geregeld met de auto of motor onderweg? Dan is onze professionele Pechhulp-Verzekering echt iets voor jou. Al vanaf € 30,50 per jaar ben jij verzekerd van professionele Pechhulp onderweg.


Nieuw: Pechhulp-verzekering en autoverzekering in 1 keer afsluiten van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
13-08-2009

Nieuw: Pechhulp-verzekering en autoverzekering in 1 keer afsluiten

Vanaf vandaag is het mogelijk om ook een pechhulpverzekering in combinatie met de kilometerverzekering, autoverzekering of motorverzekering direct af te sluiten. De pechhulp is af te sluiten bij elke willekeurige maatschappij die de website onafhankelijk vergelijkt. De pechservice is onderscheidend door onder andere een zeer laag tarief ten opzichte van de ANWB en Route Mobiel te hanteren. Ga naar http://www.dekilometerverzekering.nl/nieu


Hotelovernachting bij DeKilometerverzekering.nl van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
01-08-2009

Hotelovernachting bij DeKilometerverzekering.nl

Bergen - 01-08-2009 - DeKilometerverzekering.nl bestaat 2 jaar. En dat vieren we de hele maand augustus. Kijk ook op www.DeKilometerverzekering.nl en zoek de autoverzekering die bij jou past.


DeKilometerverzekering.nl bestaat 2 jaar van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
01-08-2009

DeKilometerverzekering.nl bestaat 2 jaar

Bergen 01-08-2009- De Kilometerverzekering bestaat alweer 2 jaar. De autoverzekeraar staat met name bekend om het product kilometerverzekering. Hierbij wordt de premie van de autoverzekering gebaseerd op het aantal gereden kilometers. Schade vrije jaren en korting zijn hierbij niet meer van belang. Heeft de klant minder gereden dan krijgt hij zelfs premie terug. Automobilisten kunnen met een kilometerverzekering vele honderden euro's besparen ten opzichte van traditionele aanbieders.


Verzekeraar per kilometer maakt gebruik van SMS. van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
06-04-2009

Verzekeraar per kilometer maakt gebruik van SMS.

Vanaf vandaag gaat het verzekeringsbedrijf De Kilometerverzekering ook communiceren via SMS. Zo ontvangen klanten die een polis hebben afgesloten een tekstbericht op hun mobiel. In deze SMS wordt de dekking bevestigd en krijgen klanten direct een polisnummer toegewezen. Ook de jaarlijkse kilometerstand van de auto zal worden opgevraagd via deze dienst.


15-03-2009

Brochure Kilometerverzekering downloaden

Op de website van DeKilometerverzekering.nl is de nieuwe brochure van de kilometerverzekering beschikbaar. De vergelijkingssite voor onder andere auto-, en andere verzekeringen heeft  de brochure voor ' de autoverzekering per kilometer '  vandaag op haar site geplaatst.


15-03-2009

Verzekeringen bij nieuwe verzekeraars per jaar opzegbaar

Hilversum, 14 maart. Verzekeraars stoppen deze zomer met het stilzwijgend verlengen van verzekeringen. Dat heeft directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars vandaag bekendgemaakt bij het televisieprogramma Kassa.


Kilometerverzekering vaak goedkoopste keuze voor autoverzekering van Dekilometerverzekering.nl thumbnail
17-02-2009

Kilometerverzekering vaak goedkoopste keuze voor autoverzekering

De Kilometerverzekering in de consumentengids

De Geldgids van de Consumentenbond staat dit keer in het teken van autoverzekeringen. De premie speelt de belangrijkste rol. Elk jaar worden de premies en voorwaarden van alle verzekeraars met elkaar vergeleken. De resultaten staan nu al online.


23-01-2009

DAS rechtsbijstand-verzekering afsluiten met 25% korting

Aktie! nu 25% korting op een rechtsbijstandverzekering voor het 1ste jaar! Voor slechts € 9,- per maand verzekert u uw gezin van een uitgebreide gezinsrechtsbijstand. Deze voordeel-aktie loopt vanaf 20-01-2009 tot en met 31-03-2009 en gelden alleen voor het eerste jaar! Download het aanvraagformulier en zend deze vandaag nog naar ons gratis antwoordnummer. Bij ontvangst voor 31-03-2009 zal de polis automatisch worden opgemaakt voor € 9,-


08-12-2008

Vergelijkingssites autoverzekeringen tonen goedkoopste niet.

De prijzen van autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren gedaald, soms flink. Afsluiten gaat heel makkelijk: online. Maar op internet zie je niet altijd het hele aanbod. De Consumentenbond waarschuwt in de Geldgids van december 2008 / 2009 dat de bekende vergelijkingssites de goedkoopste aanbieders niet toont.