Pernille La Lau verdiept zich voor 'VAKWERK NL' in duurzame mobiliteit

Pernille La Lau verdiept zich voor 'VAKWERK NL' in duurzame mobiliteit van Dekilometerverzekering.nl

Door: Dekilometerverzekering.nl  24-10-2008
Trefwoorden: Spitsmijden, Kilometerbeloning, Transumo,

PERNILLE LA LAU VERDIEPT ZICH VOOR 'VAKWERK NL' IN DUURZAME MOBILITEIT


Het nieuwe seizoen van de programmaserie 'Vakwerk NL', gepresenteerd door Pernille La Lau, staat dit keer geheel in het teken van duurzame mobiliteit. Vanaf zondag 26 oktober verdiept Pernille zich in verschillende projecten en om helder te krijgen wat er speelt, bezoekt ze de instanties die hierin voorop lopen. In de wekelijkse column 'Helga's Weerklank' belicht Helga van Leur op verrassende wijze de verschillende mobiliteitsthema's.

Mobiliteit is een belangrijk thema in Nederland, want om economische groei te garanderen is verduurzaming onontbeerlijk. Denk hierbij aan de aanpak van het fileprobleem of de geluids- (en milieu)-overlast rond Schiphol. Er bestaat een duidelijke behoefte aan innovatie en doorbraken om de toenemende mobiliteitsproblemen op te lossen. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen hebben hun krachten en kennis gebundeld in het consortium Transumo om samen tot duurzame oplossingen te komen.

In 'Vakwerk NL' komen verschillende facetten van mobiliteit op onderhoudende en dynamische wijze aan bod. Welke projecten zijn er op het gebied van mobiliteit? Hoe zorgen we dat Nederland bereikbaar is, nu en in de toekomst? Moet de automobilist gestraft worden wanneer hij veel kilometers maakt of juist beloond wanneer hij de auto een dag laat staan? 'Vakwerk NL' maakt kennis met stimuleringsprojecten als 'spitsmijden' en 'kilometerverzekeren' (hoe minder kilometers, hoe minder premie, kilometerverzekering). Hoe denkt men Rotterdam bereikbaar te houden na de bouw van de tweede Maasvlakte en wat is duurzame mobiliteit eigenlijk? In welk opzicht kan mobiliteit een bijdragen aan vermindering van uitstoot van CO2 en welke rol kan de bezorgservice van een supermarkt daarin spelen? Behalve in Nederland, wordt er ook buiten de landsgrenzen gekeken. Het mobiliteitsvraagstuk is immers een internationale aangelegenheid.

Uitzending: RTL 7, wekelijks, vanaf zondag 26 oktober, om 12.10 uur en vervolgens binnen de carrousel van RTL Z van die week.

Website: www.vakwerknl.nl

Trefwoorden: Kilometerbeloning, Spitsmijden, Transumo,