Vergelijkingssites autoverzekeringen tonen goedkoopste niet.

Door: Dekilometerverzekering.nl  08-12-2008
Trefwoorden: Goedkoop, Direct, Nationale

Volgens de Consumentenbond nemen veel mensen hun toevlucht tot verzekeringssites die de goedkoopste aanbiedingen voor hen selecteren. Deze sites hebben echter sommige verzekeraars niet in hun bestand. Ook al pretenderen ze alle verzekeringen te vergelijken in de markt. Vooral goedkope autoverzekeringen ontbreken nogal eens.

Independer bijvoorbeeld neemt in haar vergelijkingen onder andere niet de gegevens mee van DeKilometerverzekering, Hema, Kruidvat, Onna-Onna, Orion Direct en het Nationaal Spaarfonds.

Bij de Verzekeringssite geldt dat bijvoorbeeld voor Hema, DeKilometerverzekering, National Academic, Orion Direct en Onna-Onna.

Vooral hoogte premie belangrijk
De Consumentenbond adviseert mensen die een nieuwe autoverzekering moeten kiezen zich vooral te laten leiden door de hoogte van de premie. In hoofdlijnen zijn namelijk de verzekeringsvoorwaarden bij de verschillende verzekeraars gelijk. De voornaamste verschillen zitten in de nieuwwaarderegeling en de gehanteerde bonus / malusladder. Het maakt daarbij ook uit waar de automobilist woont, welke auto hij rijdt, hoeveel kilometer hij rijdt en hoeveel bonuskorting u al heeft opgebouwd.

Kilometerverzekering
In de vergelijkingsmodule van de consumentenbond ( voor leden ) nemen we proef op de som. Een goed voorbeeld is een middenklasser in de grote stad. De KMverzekering.nl rekent € 199,- terwijl de duurste verzekeraar hiervoor € 1062,- rekent. Dat is een factor 5,34 duurder en levert een besparing op van 81%. Volgens de Consumentenbond kan voor automobilisten met een laag jaarkilometrage de kilometerverzekering erg interessant zijn. DeKilometerverzekering vergelijkt ook traditionele verzekeraars waarbij gekozen kan worden voor onbeperkte kilometrage. Kijk voor een goedkope autoverzekering op dekilometerverzekering.nl

Trefwoorden: Direct, Geldgids, Goedkoop, Nationale, Onna-onna, Spaarfonds, Vergelijkers, Vergelijkingen, Verzekeringssite,