Belangstelling voor Design Contest overtreft alle verwachtingen

Door: Het Communicatie Team  01-02-2007

Onderwijs
Ook vanuit het onderwijs is er veel interesse voor deelname aan de Design Contest. Naast de individuele aanmeldingen, hebben inmiddels al meer dan honderd docenten van verschillende opleidingen zich aangemeld voor deelname met een groep studenten. Voor deze studenten is alle benodigde informatie via de website te vinden. De student-kit van SolidWorks kan worden gedownload, er is Nederlandstalig lesmateriaal beschikbaar en een aantal onderdelen, waaronder het chassis van de Lelijke Eend, is als CAD-bestand beschikbaar. De Design Contest leent zich dan ook uitstekend om door een groep studenten als project te worden uitgevoerd.

Interactieve jurering
De website www.designcontest.nl speelt een centrale rol in de ontwerpwedstrijd. Via deze speciaal ontwikkelde site kunnen deelnemers hun ontwerp uploaden, waarna de inzendingen in de designgallery te zien zijn. Dankzij de eDrawings-software van SolidWorks kunnen de ontwerpen aan alle kanten tot in detail worden bekeken. De jurering van de Design Contest is een continue en interactief proces. Elke bezoeker van de site kan op elk moment zijn mening over de verschillende ontwerpen geven als publieksjury. Hetzelfde geldt voor de deelnemers in een deelnemersjury. Verder is er een vakjury, die bestaat uit tien specialisten op diverse vakgebieden rondom automotive. Tot slot is er een adviescommissie met specialisten op het gebied van 3D-CAD. Elk van deze jury’s beoordeelt de ontwerpen. Dit oordeel weegt mee in de totaalscore van elke inzending, die op de website te zien is. Omdat de beoordeling door de verschillende jury’s dus steeds kan worden aangepast, verandert de score van elk ontwerp voortdurend. Door deze manier van jureren is de Design Contest vanaf het eerste moment spannend. Dagelijks kunnen de scores veranderen, waardoor er dagelijks een ander ontwerp aan kop kan liggen.

Prijzen
Bij een spannende ontwerpwedstrijd horen natuurlijk prijzen die de moeite waard zijn. En dat is bij de Design Contest zeker het geval. De eerste prijs is buitengewoon spectaculair: een Burton Car ter waarde van € 12.000,-. De andere prijzen variëren van een dag Formule 1 racen in Engeland tot een laptop van HP ter waarde van een kleine € 3.000,-. Bovendien wordt er een maandprijs uitgereikt. Elke maand wordt het ontwerp met de hoogste score uitgeroepen tot maandprijswinnaar. Van dit ontwerp wordt door middel van Rapid Prototyping een model gemaakt.

Sluitingsdatum
Veel deelnemers aan de Design Contest werken op dit moment hard aan hun ontwerp. Naarmate de sluitingsdatum van 30 juni 2007 nadert, zijn er steeds meer ontwerpen in de designgallery te bewonderen en wordt de strijd om de eerste plaats steeds heftiger gevoerd. Met op dit moment al meer dan 3.000 individuele aanmeldingen, 100 groepsaanmeldingen en nog zes maanden te gaan, staat nu al vast dat de Design Contest een groot succes wordt.