De mobiliteit op de arbeidsmarkt, Akerendam helpt!

De mobiliteit op de arbeidsmarkt, Akerendam helpt! van Akerendam

Door: Akerendam  19-02-2009
Trefwoorden: Loopbaan, Reintegratie, Assessment

Bussum, 19 februari 2009 - Vraagt u zich als werkgever af hoe u uw medewerkers het beste mobiliseert? Wilt u graag de medewerkers van wie u afscheid neemt helpen bij de volgende stap? Heeft u zelf te weinig tijd om uw medewerkers goed te begeleiden naar een volgende arbeidsplek?

Beantwoordt u deze vragen bevestigend? Lees dan verder!

Quote minister Donner van Sociale zaken en Werkgelegenheid: ‘Mobiliteit is de sleutel tot de oplossing’. Dat betekent onder meer snelle bemiddeling van werk naar werk, een goed zicht op waar werk is, omscholing en mogelijkheden tot een soepele overstap naar andere sectoren. (in reactie op de WRR-verkenning ‘werk en inkomsten na massaontslag’ op dinsdag 13 januari).

Minister Donner gaf tevens aan dat de grootste uitdaging is; mensen naar ander werk te begeleiden voordat ze werkloos worden. Akerendam ondersteunt u daarbij!

Om als werkgever uw werknemers in dit traject te helpen is het belangrijk om individuele sterktes, zwaktes, interesses en motivatie in kaart te brengen. Dit is mogelijk aan de hand van een Loopbaan Oriëntatie Center bij Akerendam. In een Loopbaan Oriëntatie Center bieden wij de werknemer een helder en praktisch inzicht in de omgeving en taakkenmerken waarbinnen de werknemer optimaal en met plezier kan functioneren. We maken een koppeling tussen ‘wat kan ik‘, ‘wat wil ik‘ en ‘waar kom ik het beste tot mijn recht’. Akerendam stimuleert hierin en reikt hiervoor praktische handvatten aan en begeleidt desgewenst verder in het ‘zoekproces’.

Wat levert het op?
Het loopbaan oriëntatie center brengt in kaart:
- Individuele sterke en aandachtspunten voor het effectief functioneren in verschillende functiegebieden;
- Het werk- en denkniveau waarop dat mogelijk is;
- Omgevingsfactoren en eigenschappen van activiteiten waarbij de deelnemer optimaal presteert;
- Handvatten om het zoekproces zelfstandig voort te zetten of af te ronden.

Over Akerendam
Akerendam helpt organisaties om zorgvuldiger om te gaan met hun menselijke kapitaal. Te beginnen bij het koppelen van mensen aan functies, door niet te kijken naar het curriculum vitae maar naar competenties: de combinatie van kennis, houding en vaardigheden die een persoon bezit. Daarnaast gaat het over de manier waarop een organisatie als totaal functioneert. Voor meer informatie over Akerendam kijkt u op www.akerendam.nl

Voor meer informatie over dit product:
Rolf van der Meer
Tel. 035-6782250
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Akerendam, Arbeidsmarkt, Assessment, Crisis, Inplacement, Loopbaan, Loopbaan Orientatie Center, Mobiliteitscentrum, Reintegratie, Replacement, Werkgever, Werknemer,