Huurrecht - nieuw initiatief

Door: Bureau Belper  22-03-2007

Nieuw initiatief voor huurder/verhuurder in ’t Gooi

Bussum – BB Huurrechtadvisering is gestart met het geven van adviezen aan huurders én verhuurders op het gebied van het Huurrecht (woonruimte). Het adviesbureau geeft niet alleen de standaard adviezen (zoals ‘wat is de maximaal redelijke huur die een verhuurder voor de woning mag vragen?), maar levert ook alle diensten die daarmee samenhangen. Hierbij moet gedacht worden aan het voeren van de procedures voor de huurder naar zowel de verhuurder toe als bij de Huurcommissie. Ook voor het laten uitvoeren van woninginspecties en – misschien wel het belangrijkste – het bemiddelen (mediation) tussen de huurder en de verhuurder bij een eventueel geschil tussen beide partijen levert BB Huurrechtadvisering een substantiële bijdrage.

“’t Gooi lijkt voor het geven van dergelijke adviezen niet echt van belang, als we kijken naar het totaal aantal huurwoningen in vergelijking met steden als Amsterdam en Utrecht. Toch blijkt dat er ook hier vaak bijvoorbeeld exorbitant hoge huren worden gevraagd door vooral particuliere kamerverhuurders en beheerders”, aldus Dirk Scheper, initiatiefnemer van het adviesbureau. “De grote steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam kennen zogenoemde huurteams. Deze huurteams ondersteunen de huurders bij onder andere het berekenen van het puntenaantal van de woning en de maximale huur die daarvoor mag worden berekend. ’t Gooi kent dit soort teams (nog) niet, terwijl er ook hier veel huurders en verhuurders zijn met dezelfde vragen en problemen. En daarvoor zijn wij!”

Maar BB Huurrechtadvisering gaat verder dan de huurteams, omdat bijvoorbeeld extra diensten worden aangeboden, waaronder bemiddeling. Dirk Scheper: “Bemiddeling in de vorm van mediation lost de problemen tussen de huurder en verhuurder over het algemeen snel op en vaak ook stukken goedkoper. Het voordeel hiervan is namelijk dat er in goed overleg met de partijen naar een oplossing wordt gezocht. Daarmee wordt vaak voorkomen dat men naar de rechtbank moet en dure advocaten moet inhuren. Ons adviesbureau is gespecialiseerd in Woonruimte Huurrecht, naar verhouding goedkoop en houdt zich afzijdig van Bedrijfsruimte Huurrecht. Dit is een terrein waarvoor wij met een daarin gespecialiseerd advocatenkantoor afspraken hebben gemaakt. Door deze specialisatie kunnen wij snel reageren op alle vragen en weten wij waarover wij praten.”

"Een belangrijk gegeven is dat onze prijzen laag zijn in vergelijking met advocatenkantoren en dat zij volledig transparant zijn, zoals op de website is te zien. Een geinteresseerde weet dan direct waarop hij kan rekenen!"

Informatie:
BB Huurrechtadvisering
www.woonruimterecht.nl
Tel. 06 53 789 515