Restaurant ’t Eethuysje in Castricum heropent vanaf 3 april

Door: Restaurant 't Eethuysje  09-04-2009
Trefwoorden: Restaurant, High-tea

Na een maand klussen, schoonmaken en verbouwen, zijn Michiel en Marieke Bakker er klaar voor. Zij hebben Restaurant ’t Eethuysje overgenomen van de vorige eigenaar Barry Beentjes. Het restaurant is al jaren een begrip in Castricum en omstreken, maar kon wel een opknapbeurt gebruiken en dat is ook precies wat de nieuwe eigenaars het hebben gegeven. Nu kan het restaurant haar, pasgeverfde, deuren weer openen vanaf 3 april.

Het jonge ondernemersechtpaar Michiel en Marieke Bakker werken al jaren in de horeca. Toen zij zagen dat ’t Eethuysje te koop stond, roken zij hun kans. Ze waren onmiddellijk verliefd op het prachtige pand, op een unieke locatie. De eetgelegenheid ligt immers midden in de Dorpsstraat en heeft een beschut pleintje aan de zijkant. De gasten kijken vanaf het terras of uit het raam, zo op de historische dorpskerk, die ’s avonds prachtig verlicht is.

Restaurant ‘t Eethuysje heeft al jaren een goede naam en was altijd al erg gezellig. Michiel en Marieke hebben geprobeerd het restaurant te moderniseren, maar wel het sfeervolle karakter te laten behouden. En dat is zeker gelukt. Het nieuwe interieur is een perfecte mix tussen de bestaande houten elementen en originele toevoegingen. Het geheel heeft een heel eigen stoere en karaktervolle uitstraling.

‘t Eethuysje biedt een verfijnde internationale keuken. Chefkoks Michiel Bakker en Muus Rietveld hebben zeer veel ervaring als kok (o.a. Vis aan de Schelde te Amsterdam, Merlet te Schoorl en verschillende hotels in Frankrijk en Zwitserland). Zij hebben de afgelopen tijd met zorg leveranciers uit de buurt geselecteerd. Ze werken namelijk graag met eerlijke, vaak biologische en verse seizoensproducten uit de streek.
Aan het selecteren van wijnleveranciers is ook veel tijd en aandacht besteed. De spontane gastvrouwen Marieke Bakker en Femke Baars (al jaren een gastvrouw in ’t Eethuysje) kunnen gasten op dit gebied, desgewenst, adviseren.

Een nieuw aspect is dat de eetgelegenheid voortaan ook voor de lunch geopend is. ’t Eethuysje is dinsdag tot en met zondag open vanaf 12.00 uur. Daardoor is het ook een fijn adres om de dag te beginnen met heerlijke (Fairtrade) koffie en huisgemaakte taart.

Het restaurant viert de frisse start met een feestelijke openingsweek vanaf 3 april, met een prachtig kennismakingsmenu (er kan ook ‘à la Carte’ gegeten worden) en een kleine verrassing bij binnenkomst. ’t Eethuysje biedt iedereen uit Castricum en omgeving een mooie eetbelevenis.
EINDE PERSBERICHT

Restaurant ‘t Eethuysje
Dorpsstraat 53
1901 EJ Castricum
Tel: 0251 – 65 20 43
www.eethuysje.nl

Trefwoorden: High-tea, Restaurant

Contact Restaurant 't Eethuysje

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share