Rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering bij autoverzekering van Autoverzekeraar.nl

Door: Autoverzekeraar.nl  01-06-2009
Trefwoorden: Autoverzekering, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsbijstand

Eigenlijk zijn veel verzekeringen al een vorm van rechtsbijstand: denkt u maar aan de autoverzekering, waar na een botsing vaak de verzekeraars onderling vaststellen wie aansprakelijk was voor het ongeval, en dus voor de schade. Die bijstand kunt u bijvoorbeeld nadrukkelijk meeverzekeren bij uw autoverzekering op een verkeersrechtsbijstandverzekering.

Maar u kunt ook een aparte rechtsbijstandverzekering afsluiten. Door u apart te verzekeren voor rechtsbijstand geeft u het risico dat u een advocaat in de arm moet nemen uit handen aan de rechtsbijstandverzekeraar. Rechtsbijstandverzekeraars beschikken over een uitgebreid corps advocaten met specialisaties op alle relevante gebieden. Vanwege die schaalgrootte is de rechtsbijstand die zij u kunnen bieden veel goedkoper, waardoor ook de premie voor dergelijke verzekeringen betaalbaar blijft.

U kunt als particulier kiezen voor verschillende vormen, zoals
- algemeen
- wonen
- werk en inkomen
- verkeer
- vermogen en fiscale zaken.
Het is overigens verstandig, als u overweegt een rechtsbijstandverzekering te nemen, dat niet voor u uit te blijven schuiven. Rechtsbijstandverzekeraars werken namelijk vaak met een wachttermijn. Dat doen zij om te voorkomen dat u zich niet verzekert omdat u al een lopend conflict heeft.

Ook bij het kiezen van de juiste verzekeraar en verzekeringsvorm kan enige hulp welkom zijn. Voor welk onderwerp zoekt u een dekking, is het verstandig om meerdere gebieden te verzekeren en kunt u wellicht een rechtsbijstandverzekering combineren met andere verzekeringen? Dat zijn vragen waarmee wij, als Autoverzekeraar.nl, veel ervaring hebben en u goed kunnen helpen.

Bereken rechtsbijstandverzekering

Trefwoorden: Autoverzekering, Rechtsbijstand, Rechtsbijstandverzekering

Contactgegevens

W.Barentszstraat 47,
Den Helder, Noord-Holland, 1782 WC,

Hoofd: 0223627423
Faxnummer: 0223615990