Finalisten Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2006 bekend

Door: Manpower Nederland  23-05-2006
Trefwoorden: Hrm, Awards

Diemen, 23 mei 2006 Tijdens de halve finale van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2006 zijn Trudi Voskuilen (Beiersdorf NV), Caroline Hafkamp (Douwe Egberts Nederland BV) en Pien Ritt (Dunlop Slazenger Benelux) geselecteerd als finalisten. Op het finale-gala in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam op woensdag 31 mei aanstaande wordt uit dit drietal de Secretaresse van het Jaar 2006 gekozen. De Verkiezing wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd en is een initiatief van Manpower. Thema dit jaar is: 'Het is helemaal niet eenzaam aan de top'.

Halve finale
Op 20 en 21 mei jl. werden tien genomineerden, die eerder op grond van hun schriftelijke presentatie waren geselecteerd, uitgenodigd op het landgoed Duin en Kruidberg te Santpoort voor een aanvullend gesprek met de vakjury. De kandidaten werden beoordeeld op hun vakkennis en op hun visie op het ambassadeurschap voor het secretaressevak. Na een gezamenlijke lunch maakte juryvoorzitter mevrouw R. van 't Klooster, directeur van Schoevers, de namen van de drie finalisten bekend.

Trudi Voskuilen (1959) werkt als management-assistent voor de manager P&O van Beiersdorf NV in Almere. Beiersdorf is een internationale producent van verzorgende producten met merken als Nivea, Labello, Eucerin, 8X4 en Hansaplast. Zij viel de jury op door het belang dat zij hecht aan een goede balans tussen werk en privé, om in beide optimaal te kunnen functioneren. Eén hand voor je baas en één hand voor jezelf, zo omschrijft Trudi haar opvatting dat je nooit bent uitgeleerd. Voor haar persoonlijke én vakmatige ontwikkeling heeft Trudi uiteenlopende trainingen gevolgd. Zo is zij recent begonnen met een cursus Adviesvaardigheden.

Caroline Hafkamp (1971) is de personal assistant van de Algemeen Directeur van Douwe Egberts Nederland te Utrecht. Als onderdeel van Sara Lee ontwikkelt en produceert Douwe Egberts merkartikelen voor de Nederlandse markt, zoals koffie (Douwe Egberts, Kanis & Gunnik en Van Nelle), Pickwick thee en Natrena zoetstoffen. Volgens Caroline behelst goed samenwerken aan de top voor de secretaresse een combinatie van verschillende kwaliteiten. Dienstbaarheid komt daarbij goed van pas, maar deze moet gepaard gaan met daadkracht en het nemen van initiatief. Soms ben ik de regiekamer achter mijn manager en dit tekent tevens onze goede werkrelatie, aldus Caroline.

Pien Ritt (1972) heeft als management-assistente en directiesecretaresse bij Dunlop Slazenger Benelux zelfs meerdere managers: zij ondersteunt het hele MT. Dunlop Slazenger Benelux (DSB) is onderdeel van de wereldwijd opererende Dunlop Slazenger Groep. DSB verkoopt tennis-, squash-,
badminton- en hockeyartikelen, zoals rackets, sticks, ballen en shuttles.
Pien legde bij de jury de nadruk op de spilfunctie die een goede secretaresse heeft in een organisatie. Op mijn manier heb ik zo een dominante rol voor de beslissers bij DSB, die goed past bij mijn karakter, maar er ook voor zorgt dat ik intensief betrokken wordt bij projecten als de verhuizing van Vianen naar Eindhoven en bij ons 15-jarig jubileum.

Voorbereiding finale
De drie finalisten zijn afgelopen weekend uitgebreid voorbereid op het publieke optreden waarmee zij op 31 mei tijdens het gala in Amsterdam de titel van Secretaresse van het Jaar 2006 hopen te veroveren. Manpower organiseerde een presentatietraining, visagie en een glamourfoto-reportage. Ook was er ruimte voor een sportief element, een slipcursus bij Slotemakers anti-slipschool, en voor ontspanning in een beautycenter. Sky Radio 101 FM verzorgt deze week nog een aanvullende mediatraining.

Finale
De finale van de Verkiezing Secretaresse van het jaar 2006 vindt plaats op woensdag 31 mei in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam en is in gala-sfeer. De winnares van de vacante titel ontvangt de trofee, in de vorm van speciaal ontworpen juwelen, een jaar lang iedere twee weken een boeket bloemen en een uitnodiging voor een werkbezoek aan het hoofdkantoor van Manpower Inc. In Milwaukee, Amerika, te volgen door een bezoek aan New York. Zij gaat een jaar lang de rol vervullen van ambassadeur voor het secretaressevak en zal beschikbaar zijn voor lezingen en presentaties.


De Verkiezing Secretaresse van het Jaar is mede mogelijk gemaakt door Sky
Radio 101 FM, Business Bloemist Nederland, Slotemakers Anti-Slipschool,
DanaRoso, de Oestercompany en Albron Party Catering.

Trefwoorden: Awards, Hrm

Contact Manpower Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share