Manpower pakt laaggeletterdheid aan.

Door: Manpower Nederland  01-09-2006
Trefwoorden: Recruitement, Alfabetisering

Diemen, 31 augustus 2006 . Manpower heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Stichting Lezen & Schrijven. Hiermee is Manpower de eerste full service organisatie binnen de wereld van werk die zich heeft aangemeld.
Manpower zal zich actief inzetten de laaggeletterdheid onder de (flex)medewerkers terug te dringen. Met dit initiatief creëert Manpower kansen voor mensen die talenten hebben maar moeite hebben met lezen en schrijven.

Ruim 1 op de 10 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Met behulp van de 150 vestigingen en 850 medewerkers wil Manpower meehelpen de laaggeletterdheid terug te dringen en hiermee een bijdrage leveren aan dit maatschappelijke probleem. De actieve aanpak van Manpower is bijvoorbeeld terug te zien in het trainingspakket voor nieuwe vestigingsmedewerkers, dit bevat informatie over 'herkennen van laaggeletterdheid. en .omgaan met laaggeletterden'. Ook zal Manpower alle vestigingen in Nederland inzetten als communicatiekanaal.
Hans Leentjes Directeur Manpower: 'Wanneer 1,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd zijn, raakt dit ook de werkomgeving van Manpower.
Niet alleen vinden mensen moeilijk een baan als zij slecht kunnen lezen en schrijven. Ook hun veiligheid staat op het spel als zij veiligheidsinstructies niet of slecht kunnen lezen. Wij willen onze klanten en (flex)medewerkers bewust maken van deze problematiek en hen de weg wijzen richting oplossingen.'

Week van alfabetisering
Dit jaar staat de Week van de Alfabetisering (4-8 september) in het teken van een groot offensief tegen laaggeletterdheid. Deze week moet bijdragen aan het besef dat iedereen betrokken is bij de oplossing vaan
laaggeletterdheid: van steden tot bedrijven, van jongeren tot volwassenen en van consultatiebureaus tot bibliotheken. De week gaat van start op 4 september. Op deze dag wordt het startsein gegeven voor de nieuwe landelijke mediacampagne van de Stichting Lezen & Schrijven.

Trefwoorden: Alfabetisering, Recruitement

Contact Manpower Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share