Aanzienlijke uitbreiding divisie automatische schuifdeuren Boon Edam

Aanzienlijke uitbreiding divisie automatische schuifdeuren Boon Edam van Koninklijke Boon Edam

Door: Koninklijke Boon Edam  03-08-2015
Trefwoorden: Aluminium, Bestek, Aluminium Kozijnen

Edam, Nederland, 30 juni 2015 – Boon Edam heeft per 1 juni een extra bedrijfspand in Edam in gebruik genomen ten behoeve van de productie en assemblage van automatische schuifdeuren. De investering in het pand is een direct gevolg van de sterk groeiende stroom opdrachten voor deze producten vanuit aannemers en directe opdrachtgevers.

Pino Maglio, Managing Director van Boon Edam Nederland, vertelt: “De laatste jaren kregen wij steeds vaker de vraag of wij niet alleen de draaideuren, maar ook de automatische schuifdeuren in projecten kunnen verzorgen. Nu leveren wij al zo’n 20 jaar schuifdeuren, echter incidenteel en vaak voorkomend vanuit onze service & onderhoudswerkzaamheden op automatische deuren. Onze organisatie was dan ook op deze incidentele leveringen ingericht. Om aan de marktvraag te voldoen hebben wij de afgelopen jaren reeds extra mensen ingezet en geïnvesteerd in het laten certificeren van inbraak- en brandwerende schuifdeuren."

Flinke Stappen zetten
Maglio:"Een gemiddelde groei van zo’n 35% per jaar in de afgelopen 2 jaar en de nog grotere groeiverwachting voor dit jaar en de komende jaren, maakte het echter noodzakelijk om flinke stappen te zetten. We hebben daarom processen aangescherpt en nog beter ingericht, strakke afspraken gemaakt met leveranciers, geïnvesteerd in een extra bedrijfspand en een speciaal schuifdeurenteam samengesteld om slimmer, sneller en kostenefficiënter te opereren.

Snellere levering, lagere kostprijzen
Het schuifdeurenteam bestaat uit technisch commercieel adviseurs, werkvoorbereiders, projectleiders, een complete assemblageafdeling en installatie-, service- & onderhoudsteam. De oprichting van dit team in het begin van 2015 heeft als resultaat gehad dat het proces van verkoop tot installatie, service & nazorg van automatische schuifdeuren optimaal geregeld is. De investering in een extra bedrijfspand stelt Boon Edam in staat om voorraadbeheer te optimaliseren en de productie- & assemblage-afdeling van schuifdeuren aanzienlijk uit te breiden. Dit alles heeft er reeds toe geleid dat de schuifdeuren sneller en tegen lagere kostprijzen geleverd kunnen worden.

Eigen Poedercoating
De productie- & assemblage-afdeling van de schuifdeuren is gesitueerd vlak naast de eigen poedercoatingfaciliteit van Boon Edam. Dit heeft als gevolg dat het schuifdeurentraject van onbehandeld aluminium tot gekleurd eindproduct kort is en snel doorlopen kan worden. “Omdat het poedercoaten van de schuifdeuren in eigen huis gebeurt en niet door derden, kunnen wij deze processtap kort houden ten opzichte van andere partijen. Wij zijn daarbij Qualicoat gecertificeerd en kunnen daarom ook een garantie van 10 jaar geven op de oppervlaktebehandeling van de schuifdeuren.”, aldus Maglio.

Bestekmodule Schuifdeuren
Om de klanten ook in het ontwerpproces snel te kunnen bedienen, is de online dienstverlening van Boon Edam uitgebreid met een bestekgenerator en richtprijsformulier voor de automatische schuifdeuren op de website. Met de bestekmodule kan men via de productpagina’s van de automatische, brandwerende of inbraakwerende schuifdeuren eenvoudig en snel bestekteksten genereren.

Opening 1 juni
Op 1 juni is de nieuwe ruimte door Boon Edam feestelijk in gebruik genomen door het schuifdeurenteam. Het team was voor de gelegenheid gehuld in speciale T-shirts met de kreet ‘Laat ons maar schuiven’ erop. Nadat Pino Maglio een speech had gegeven, was het officiële moment aangebroken om het lint voor de ingang van het pand door te knippen. Vervolgens werd er geproost op deze mooie stap.

Trefwoorden: Aluminium, Aluminium Kozijnen, Bestek, Bestekmodule, boon edam, Brandwerend, Inbraakwerend, Qualicoat, Schuifdeuren,

Ander nieuws en updates van Koninklijke Boon Edam

Commissaris van de Koning Remkes op werkbezoek bij Koninklijke Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
30-06-2016

Commissaris van de Koning Remkes op werkbezoek bij Koninklijke Boon Edam

Commissaris van de Koning Remkes heeft, samen met het college van B&W van de gemeente Edam-Volendam, op woensdag 29 juni een werkbezoek gebracht aan Koninklijke Boon Edam.


Boon Edam Lanceert Slankste Toegangspoortje met Enkele Deurvleugel van Koninklijke Boon Edam thumbnail
21-06-2016

Boon Edam Lanceert Slankste Toegangspoortje met Enkele Deurvleugel

Koninklijke Boon Edam introduceert vandaag de Winglock Swing: een intuïtief, elegant nieuw toegangspoortje met enkele deurvleugel.


Klanten en Architecten zeer Tevreden over Producten en Dienstverlening Boon Edam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
25-09-2015

Klanten en Architecten zeer Tevreden over Producten en Dienstverlening Boon Edam

Uit het klanttevredenheidsonderzoek van Koninklijke Boon Edam bleek dat zowel de architecten als de klanten zeer tevreden waren over de producten en dienstverlening van Boon Edam.


Boon Edam opent eigen vestiging in Milaan, Italië van Koninklijke Boon Edam thumbnail
21-09-2015

Boon Edam opent eigen vestiging in Milaan, Italië

Koninklijke Boon Edam kondigde vandaag aan dat het bedrijf, na een lange historie met distributiepartners in Italië, een eigen vestiging heeft geopend in Milaan, Italië. Boon Edam Italia S.r.l. is de 12e vestiging in Europa van de in totaal 21 vestigingen wereldwijd.


Nieuwe Deuren Gaan Open voor Boon Edam in Australië van Koninklijke Boon Edam thumbnail
06-08-2015

Nieuwe Deuren Gaan Open voor Boon Edam in Australië

Koninklijke Boon Edam International B.V., wereldwijd marktleider in entreeoplossingen, heeft in augustus het netwerk met dochterondernemingen uitgebreid met een verkoop- en servicevestiging in Sydney in Australië.


Zeer bijzondere entreeoplossing voor Southern General Ziekenhuis in Glasgow van Koninklijke Boon Edam thumbnail
03-08-2015

Zeer bijzondere entreeoplossing voor Southern General Ziekenhuis in Glasgow

Het Southern General Ziekenhuis in Glasgow heeft gekozen voor een nauwe samenwerking met Boon Edam. Door een Duotour draaideur met geïntegreerde automatische schuifdeuren te installeren, met daarnaast aan beide zijden een gebogen corridor met 4 automatische deuren heeft de entree van het ziekenhuis niet alleen een esthetisch en bijzonder design, maar dient het ook als multifunctionele entree van dit prestigieuze gebouw.


Boon Edam opent Verkoop- & Servicekantoor in New York van Koninklijke Boon Edam thumbnail
08-04-2015

Boon Edam opent Verkoop- & Servicekantoor in New York

Koninklijke Boon Edam kondigde vandaag aan dat het bedrijf een full service kantoor in Manhattan, New York City zal openen op Broadway Avenue. Dit is de eerste keer dat het bedrijf een kantoor in de V.S. opent buiten het hoofdkantoor in Lillington, NC. Het kantoor opent op 1 mei 2015 en wordt gevestigd net ten noorden van de beroemde Flatiron Building op 1140 Broadway.


Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai van Koninklijke Boon Edam thumbnail
25-02-2015

Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai

Boon Edam Verbreekt Eigen Wereldrecord met Installatie Hoogst Geplaatste Draaideur in Dubai


Draaideuren van Boon Edam voor Fondation Louis Vuitton van Koninklijke Boon Edam thumbnail
12-02-2015

Draaideuren van Boon Edam voor Fondation Louis Vuitton

Na grondige renovatiewerkzaamheden die in 2008 van start gingen, opende Fondation Louis Vuitton in Parijs eind oktober 2014 de deuren voor het publiek. Fondation Louis Vuitton behartigt het aanbod van kunst en cultuur en herbergt een permanente kunstcollectie uit de persoonlijke verzameling van Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH, het moederbedrijf van het Franse modehuis. In het moderne, nieuwe gebouw heeft Boon Edam vier Tourniket-draaideuren geïnstalleerd.


Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa van Koninklijke Boon Edam thumbnail
26-01-2015

Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa

Design meets Security: Boon Edam lanceert Revolutionaire Serie Toegangscontrolepoortjes in Europa


Boon Edam Haalt Order Binnen voor Eerste Self-Boarding Doorloopsluizen in China van Koninklijke Boon Edam thumbnail
12-01-2015

Boon Edam Haalt Order Binnen voor Eerste Self-Boarding Doorloopsluizen in China

Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht binnengehaald voor de levering en installatie van een dubbele Airport Swinglane self-service gate op Xiamen International Airport in China. Dit project is het eerste officiële self-boarding systeem in China dat niet is geïnstalleerd als pilotproject.


Boon Edam Past Bijzondere Deurconstructie toe in Markthal Rotterdam van Koninklijke Boon Edam thumbnail
02-10-2014

Boon Edam Past Bijzondere Deurconstructie toe in Markthal Rotterdam

Op 1 oktober opende Koningin Máxima de gloednieuwe Markthal in Rotterdam. Na wereldsteden als Barcelona, Stockholm en Boedapest heeft nu ook Rotterdam een overdekte marktvloer. Boon Edam paste een bijzondere deurconstructie toe in de Markthal.


Boon Edam en Lyon-Saint Exupéry Airport Werken Samen om Passagiers de Controle te Geven van Koninklijke Boon Edam thumbnail
01-08-2014

Boon Edam en Lyon-Saint Exupéry Airport Werken Samen om Passagiers de Controle te Geven

Lyon-Saint Exupéry Airport, een van de toonaangevende luchthavens in Frankrijk, heeft gekozen voor samenwerking met Boon Edam om de frequent flyer passagiers een soepeler transit door de luchthaven te kunnen bieden. Door het installeren van Airport Swinglane self-service gates bij de pre-screening van de beveiliging kan de luchthaven garanderen dat er een hoog veiligheidsniveau wordt gehandhaafd, terwijl wachtrijen worden verkort en passagiers zelf de controle krijgen.


Speciale Deuren van Boon Edam Onderdeel van Innovatieve Uitbreiding Mauritshuis van Koninklijke Boon Edam thumbnail
01-08-2014

Speciale Deuren van Boon Edam Onderdeel van Innovatieve Uitbreiding Mauritshuis

Vandaag opent het Mauritshuis – na een verbouwing van twee jaar – opnieuw haar deuren. Het Mauritshuis bevindt zich in het hart van Den Haag en staat wereldwijd bekend om haar hoogwaardige collectie kunst. Er zijn ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters te vinden in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument. Boon Edam heeft twee speciale draaideuren geplaatst in het nieuwbouwgedeelte van museum.